TBMM 

Dört Eski Bakanla İlgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, eski bakanlarla ilgili fezlekelerin yer aldığı klasörleri içindeki eklerle birlikte, dizi pusulasına bağlanarak iletilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiklerini belirterek, "Dosyalar gelinceye kadar bir toplantı yapmayacağız" dedi.

Köylü, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu üye seçimine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Dört eski bakanla ilgili fezlekelerin yer aldığı klasörleri içindeki eklerle birlikte, dizi pusulasına bağlanarak gönderilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiklerini belirten Köylü, "Şimdi dosyaların gelmesini bekleyeceğiz" dedi.

Köylü, "Dizi pusulasına bağlamak demek, şu demek: Bir dosyanın içinde ne vardır, hangi evraklar vardır.... Bu, dosyanın kapağına yapıştırılır, bir sayfa, iki sayfa neyse. Tek tek yazılır, içinde 'şu vardır' diye; mahkeme kararı, dinleme kararı gibi, neler varsa içinde. Onlar tek tek yazılır, o şekilde gönderilir bir yere gönderilirken. Onu eksik bırakmışlar. Biz öyle gönderilmesini istedik. Daha biz bu dosyalara el koymadığımız için, dosyaları TBMM Başkanlığı'na gönderdim. TBMM Başkanlığı da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi, Başsavcılık daha sonra bize gönderecek" diye konuştu.

"Meclis tatile girecek, Başsavcılık ne zaman gönderir?" sorusuna Köylü, "Onu bilemiyorum. Meclis tatile girerse girer, bizim süremiz var; biz süresi içinde yetiştireceğiz onu" dedi. Köylü, Meclis tatilde iken komisyonun süresinin işlemeyeceğini, Meclis Ekim ayında açıldığı zaman çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

Hakkı Köylü, "Dosyalar gelinceye kadar bir toplantı yapmayacağız, geldiği zaman toplantı yapacağız" dedi.