TBMM

CHP, Ankara Tren Garı'nda meydana gelen ve 97 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 10 Ekim'de Ankara Tren Garı'nda patlatılan bombalarla ülke tarihinin en kanlı katliamlarından birinin yaşandığı belirtildi.

Halen ülkenin büyük bir travma ve akıl tutulması içinde olduğunun savunulduğu gerekçede, şunlar  kaydedildi:

"Hem Diyarbakır hem Suruç'ta meydana gelen patlamaların Ankara Tren Garı'ndaki patlamalarla çeşitli benzerlikler taşıması ve bu olaylardan ders çıkarılmaması, bugün yaşanılan felaketin en büyük nedenidir. Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da yaşanan patlamaların birbirleriyle bağlantılı bir şekilde geniş kapsamlı ele alınması, katliamların bütün yönleriyle açığa çıkarılması, ihmal ve zafiyetle ilgili araştırma kapsamının kamu görevlileri dahil geniş tutulması, toplumda oluşan kuşkuların dağıtılması için elde edilen sonuçların kamuoyu tarafından paylaşılması ve benzeri olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz. "