ŞÜKRÜ ŞAHİN

Başbakan Erdoğan, “Kentsel Değişim ve Dönüşüm Projesi’ni başlattık. Bunun startını da Esenler’den veriyoruz. Bu noktada Esenler  tarihi günlerinden birini  daha yaşamaktadır.” dedi.
Başbakan Erdoğan Cuma namazını Esenler Merkez Camisi’nde kıldı. Saat 12.00′de Esenler Belediye Binası’na gelen Başbakan Erdoğan, öğle yemeğini burada yedi. Erdoğan, ‘Kentsel Dönüşüm’’ün startını vererek önemli açıklamalarda bulundu.
Saat 12.45′te belediye binasından Esenler Merkez Camisi’ne kadar yürüyerek gelen Erdoğan, burada halkın alkışlı tezahüratı ile karşılandı.
Esenler Merkez Camii İmamı Hamit Okumuş tarafından kıldırılan Cuma namazı çıkışında halka hitap eden Başbakan Erdoğan Yıldız Teknik Üniversitesinin 2012-2013 yılı eğitim ve öğretim yılının açılışını yaptıklarını belirtti.

“STARTI ESENLER’DEN VERİYORUZ”

Başbakan Erdoğan, “Sevgili  beyefendiler, hanımefendiler... 33  vilayette başlatılan Kentsel Değişim ve Dönüşüm Porjesi’ni başlattık. Bunun ilk startını da Esenler’den veriyoruz. Bu noktada Esenler  tarihi günlerinden birini  daha yaşamaktadır. Evet yine ifade ediyorum; bugün Esenler’de ‘kentsel dönüşüm’ün startını veriyoruz.” dedi.

“İLÇE HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Erdoğan, “Buradan ilçe halkına gösterdikleri anlayıştan dolayı çok  teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm için binalarının yıkılmasına müsaade eden  benim halkıma anlayışlarından dolayı çok teşekkür ederim. Sizlerin de takdir edeceği gibi, bu  değişim ve dönüşüm sadece devletin tek başına yapacağı bir iş değildir. Bu noktada halkımızın da bunda fedakarlık göstermesi gerekirdi.
Evet Esenler halkı da bunu gösterdi. Bundan dolayı birkez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“YÜZDE 30’UNA BİNA YÜZDE 70’İNE
DONATI ALANI YAPILACAK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yıkılan binalardan çıkacak  alanların  yüzde 30’una şu an bina yapılacak. Diğer yüzde 70’i de donatı alanı olarak  ayrılacak. Burada yaşayan insanlarımız Esenler halkına yaraşır bir şekilde yaşayacak. Tabii ki bu dönüşüm sadece Havaalanı Mahallesi’yle kalmayacak. Diğer mahallelere de dalga dalga yayılacak” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kıymetli Esenler halkı. Ben Esenler’e yabancı değilim. Ben Esenler’in eski halini çok iyi bilirim. Bu noktada Esenler halkının çektiği çileyi de çok iyi bilirim. Bu çilekeş Esenler halkına en iyisini  vermek boynumuzun borcudur.”
Başbakan Recep Erdoğan daha sonra ‘Kentsel Dönüşüm’ün startını vermek için camii avlusundan ayrılarak, Esenler Havaalanı Mahallesi’ne gitti.