TOKYO

Başbakan Erdoğan, Devlet Konukevi'nde, Japonya başbakanı Abe ile bir araya geldi.

Erdoğan, görüşmede, Japonya'da bulunmaktan, mevkidaşı Abe ve heyetiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gösterilen samimi misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Özellikle 2013 yılı içerisinde, Japon Başbakan Abe'yi iki kez Türkiye'de ağırlamanın kendisi için ayrıca bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Türkiye-Japonya ilişklerinin 90. yıl dönümü. 2015 yılında Ertuğrul Fırkateyni'nin 125. yıl dönümünü anacağız.  Bu iki önemli yıl dönümü vesilesiyle Türk-Japon dostluğuna ilişkin etkinliklerin gerçekleşeceğine inancımı belirtmek isterim. İnanıyorum ki iki üst düzey ziyaretlerin devamı, Türkiye-Japonya ilişkilerini çok daha farklı konuma taşıyacaktır" diye konuştu.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Türkiye ve Japonya'nın uzun tarihe dayanan dostluk ilişkisini daha da pekiştirmek istediklerini vurguladı.

Basına kapalı devam eden görüşmede, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından, Başbakan Erdoğan ve Japon mevkidaşı Abe'nin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.