ERZURUM - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstasyon Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde Erzurumlulara hitap etti.

"7 Haziran'da 'Devlet benim malımdır' diyenlere karşı, 'hayır devlet senin malın değil, devlet halkın malıdır' demek için sandığa gideceklerini" belirten Demirtaş, HDP'nin bunu başarmak istediğini ifade etti.

Demirtaş, "7 Haziran'da güç zehirlenmesi yaşayan AKP'yi Erzurumlu kardeşlerim de cezalandırmaya hazır mı? İnşallah, büyük bir ders almaları lazım. Öyle böbürlenmekle kibirlenmekle olmaz. Ona bir mesaj vermemiz lazım" diye konuştu.

Yaptıklarının, parti olarak seçime girip yüzde 10 barajını, dünyanın en yüksek barajını aşmaya çalışmak olduğunu dile getiren Demirtaş, bunun en büyük demokratik hakları ve HDP'lilere helal olduğunu ifade etti.

HDP'nin barajı aşmaya çalışmasının demokrasiye darbe olarak değerlendirildiğini öne süren Demirtaş, "Kenan Evren gitti, barajını da anayasasını da arkasından göndereceğiz" dedi.

Her bir oyun kıymetini bileceklerine değinen Demirtaş, "Sandığa bütün halkımızı coşku içinde, neşeyle taşıyacağız. Bu engellemelere bakmayın, yaptıkları provokasyonlara bakmayın. Asla moralinizi bozmayın, 'bütün Erzurum bizim kardeşimizdir' diyeceksiniz. Erzurum'da kimse kimseye düşmanlık yapamaz' diyecekseniz. 'HDP'nin mesajı barıştır, kardeşliktir' diyecekseniz. Kışkırttıklarına bakmayın, onlar Erzurum'u temsil etmez. Erzurum'u, yüreği kardeşlik için, barış için atanlar temsil eder" dedi.

"7 Haziran'da sandıktan Türkiye'nin barışı çıkacak, Türkiye'nin özgür geleceği, Türkiye'nin demokratik geleceği çıkacak" diyen şunları kaydetti:

"Bir oy çok kıymetlidir, her oy çok kıymetlidir. Bir oyun barajı devirebileceğine inanmamız lazım. Bakmayın 'HDP çoktan barajı aştı' diyorlar. Keşke içimiz rahat olsaydı. Sakın ola ki baraj aşılmıştır rehavetine, rahatlığına kapılmayın. Barajı aşmamız için el ele vermemiz, ikna olmayanları ikna etmemiz lazım. Elbette ki bütün çalışmalar çabalar sandığa doldurulduktan sonra sandığa sahip çıkmamız lazım."