TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, herkesi yakından ilgilendiren hadiselerin seyrinin umut verici olmadığını öne sürdü.

Yerel seçimlerin milletin uyanışına sahne olacağına inandığını dile getiren Bahçeli, ''Arkasından yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle AKP'ye bir uyarı verilecektir ve normal zamanı 2015 yılının Haziran ayı olan Milletvekilliği Genel Seçimleri ile de AKP iktidardan uzaklaştırılacaktır. AKP iktidardan düşecek, iktidarı kaybedecek ve doğruca Yüce Divan'a gidecektir'' diye konuştu.

''Çanakkale var oluş savaşıdır''

Bahçeli, 98. yıl dönümü kutlanan Çanakkale Deniz Zaferi'ne ilişkin olarak da ''Çanakkale, yalnızca bir ordunun verdiği ihtişamlı bir mücadele değil, binlerce yılda yoğrulmuş asil Türk milletinin, maddi ve manevi bütün güçleriyle gerçekleştirdiği bir var oluş savaşıdır'' dedi. Bahçeli, şöyle devam etti:

''Çözümcüler, bölücüler, eş başkanlar, teröristler ve elbette hainler Çanakkale'yi göremeyecekler ve bilemeyeceklerdir. Çünkü Çanakkale, Türk milletinin nabız atışı, can evi, vicdan senedi, şah damarıdır.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetçiliği ve milleti bilmediğinden Çanakkale'yi de anlayamayacağını savundu.