İSTANBUL (VHA) - Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı, “İlham Aliyev'in gerçekleştirdiği başarılı siyaset Azerbaycan'ı dünyanın siyasi güç ve kültür merkezlerinden birine çevirmiş” dedi.
 Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Türkiye'de geniş faaliyetleri, gerçekleşdirdikleri çok sayıda proje ile gündeme gelen gençlik kurumlarındandır.
Azerbaycan'ın en kurumsallaşmış gençler topluluklarından olan "Reformcu Gençler" Türkiye'de çeşitli sivil toplum kuruluşarı ile yakından işbirliği yaparak, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.
Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili konuşan Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı yaptığı açıklamada, Azerbaycan Türkiye ilişkilerinin kardeşlik ve stratejik tarafdaşlık ilkelerine dayandığını belirterek, “Biz Azerbaycan hakikatlerinin tebliği, iki ülke gençleri arasında ilişkilerin daha da sıklaşdırılması için Türkiye’nin çeşitli sivil toplum kuruluşları ile projeler gerçekleştiriyoruz” dedi.
Şahbazlı, “Ermenistan'ın Azerbaycan'ın topraklarının % 20’sini işgal etmesi, Hocalı soykırımın vahşetlerinin Türkiye kamuoyuna ve dünya birliğine iletilmesi işinde Türkiyeli meslekdaşlarımızla ortak hareket ediyoruz. Haydar Aliyev Vakfı Başkan Yardımcısı Leyla Aliyeva'nın desteyi ile tüm dünyada "Hocalı'ya Adalet" Uluslararası Kampanyası gerçekleştiriliyor. Biz de bu kampanyaya katılarak artık iki yıldır, İstanbul'da İstanbul Türk Ocağı Genclik Kolları ile beraber "Hocalı'ya Adalet" haftası geçiriyoruz.” dedi.
Şahbazlı “Ayrıca Azerbaycan tarihinin, kültürünün tanıtımı için etkinlikler düzenliyor, düzenlenen diğer etkinliklere katlılıyoruz. Türk kardeşlerimize sürekli destekleri için teşekkür ederiz.” dedi.
Azerbaycan'ın hızla geliştiğini söyleyen Ferid Şahbazlı kardeş ülkenin artık hem siyasi, hem de ekonomik anlamda bölgede ve dünyada söz sahibi olan ülkeye dönüştüğünü kaydetti.
Şahbazlı şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in gerçekleştirdiği başarılı siyaset Azerbaycan'ı dünyanın siyasi güç ve kültür merkezlerinden birine çevirmiş. Ülkemiz sürekli gelişme yolundayken, Azerbaycan'da yapılan  yeniliklerin hızını takib etmek çok zordur. Bir genç gibi diyebilirim ki, Azerbaycan'daki devlet gençlik politikası tüm dünyaya örnek olacak düzeydedir. Bunu tüm yabancı konuklar, uzmanlar da doğruluyor. "
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Prag'a yapılan 'AB-Doğu Ortaklığı Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik eleştirilere cevab olarak, "Burda Türkiye yok, ben varım" şeklindeki açıklamasına değinen Ferid Şahbazlı Cumhurbaşkanının bu açıklama ile kardeş ülke olan Türkiye'ye tam desteğini ifade ettiğini söyledi.
Şahbazlı, “Sayın Aliyev Avrupa Konseyinin son toplantısında da tarihi konuşma yaparak, Karabağ ve diğer Azerbaycan gerçekleri ile ilgili dünyaya net mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Karabağla ilgili 4 kararının hale icra olunmadığı hatırlatarak, diğer örneklerde ise bu kararların hemen yerine yetirildiği söyledi. Bu Azerbaycan'a karşı çifte standartlardır” dedi.
Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin her geçen gün güçlendiğini belirten Şahbazlı ülkesinin her zaman işgal altındaki toprakları geri almaya hazır olduğunu kaydetti.
Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı, Azerbaycan'ın sadece uluslararası hukuka saygı belirtisi olarak sabır ettiğini ve bu konuda görüşmelerin sonunu beklediğini ekledi. (Yıldıray Barak)