EDİRNE

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Pazarkule - Edirne bağlantı yolunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, temeli atılacak bağlantı yolu ve köprünün Edirne için çok önemli olduğunu, kentin "vizyon il" olması yolunda bir adım daha atıldığını belirtti.

"Yol medeniyettir, yolun olmadığı yere medeniyetin gitmesi mümkün değildir" diyen Müezzinoğlu, "Edirne'yi daha medeni, daha modern bir şehir yapacağız. Karaağaç Köprüsü ve bağlantı yolu da Edirne'nin turizmine ve ticaretine büyük katkı sağlayacaktır. Kent içindeki ulaşımın rahatlamasına da önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

AK Parti iktidarı olarak gece gündüz demeden, her alanda vatandaşa hizmet etmek için çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, hayal bile edilmeyecek başarılar elde ettiklerini anlattı.

Geçen hafta Edirne'de 400 yataklı devlet hastanesinin temelini attıklarını hatırlatan Müezzinoğlu, ''Törene katılan kişiler, 'uzay üssü gibi bir hastane' dediler. Vizyon il Edirne'ye yakışacak bir hastanenin temelini attık. İnşallah 2014 yılının sonunda vatandaşların hizmetine sunacağız" dedi.

Müezzinoğlu, milletin lehine olan bir kararı partilerinin aleyhine olsa bile almaktan çekinmeyeceklerini aktardı.

Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Artık birileri Atatürk'ü kullanarak geçinme veya kendi makamını koruyamayacak. Bu değerler milletin değerleridir. Milletin değerlerinin gölgesinde yatarak, 'Atam izindeyiz' diyerek, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa gidilemez. Büyük önderin gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine ancak ulaşımla, eğitimle, ekonomiyle, gelişmeyle ve medeniyet değerlerinin peşinden koşmakla gidilir."

Bakan Müezzinoğlu, bazı çevrelerin cumhuru yok sayarak, Atatürk'ü ve cumhuriyeti kullandığını söyleyerek, "Birileri, geçen hafta Kırkpınar'da yaptığı gibi, bayrağı kullanarak kendi şovunu yapıyor. Bu bayrak milletin bayrağıdır. Bayrağa yapılacak en büyük saygısızlık, kendi çıkarları için, ideolojik duruşu ve çıkarları için bayrağı kullanmaktır. Atatürk ve cumhuriyeti kullanmaktır. Ama artık bu millet uyandı. Kim hizmet yapıyor, kim gönülden seviyor, kim korkutuyor, bunu ayıracak bir noktaya geldi" şeklinde konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ise Karaağaç Köprüsü ve bağlantı yolunun 2015 yılında bitirilmesinin planlandığını, yolun yapılmasıyla tarihi köprülerde taşıt trafiğinin rahatlayacağını belirtti.

Edirne Valisi Hasan Duruer ise Edirne'nin sadece tarih ve kültür şehri değil,  aynı zamanda köprüler şehri olduğunu ve kentte 14 tarihi taş köprü olduğunu belirtti.

Köprülerin medeniyetleri ve kültürleri birbirine bağladığını anlatan Duruer, Karaağaç bağlantı yolunun ve Karaağaç Köprüsü'nün yapımında emeği olan herkese teşekkür etti.