ESKİŞEHİR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sıhhıye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Eskişehir'de görkemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen lehine tezahüratlar yapılması üzerine Kılıçdardoğlu, "Yılmaz hoca, Eskişehir'i önemli bir merkez yaptı. Yılmaz hocayla ne kadar övünürseniz azdır" dedi.

Vatandaşların, "Başbakan Kemal" tezahüratları üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah o da olacak, göreceksiniz. Halk isterse o da olacak. Benim bir görevim olacak o zaman. Hırsızlardan hesap sormak. Kul hakkı yiyenden hesap sormak. Herkese sözümdür, boğazından aşağı haram lokma inenden hesabını soracağım. Başçalan var biliyorsunuz. Eskiden 'hırsız' deyince başkaları hatırlanırdı, şimdi 'hırsız' deyince, bütün dünya biliyor. Bir kişi hatırlanıyor. Bir kişi biliniyor. Kim o kişi biliyorsunuz değil mi? Bütün yurttaşlarımızın şunu çok iyi bilmesini isterim. Sağlıklı çalışan bir demokraside, siyasetçilerin topluma örnek olması lazım. İyi çalışan bir demokraside siyasetçilerin, halka hesap vermesi lazım. Hırsız siyasetçi olmaz. Hele hele yalan söyleyen siyasetçi, o da olmaz. O zaman yapacağımız bir şey var. Demokrasiye inanıyorsak, güzel Türkiye'mizi iyi ahlaklı kişilerin, siyasette ülkeyi yönetmesini istiyorsak hepimize görev düşüyor. 30 Mart'ta sandığa gideceğiz, haramilerden hesap soracağız."

Çiftçinin, ürününün karşılığını alamadığı için tarlasını ekmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Sen ekerdin, sen biçerdin. Sabahın köründe tarlaya giderdin, ürününü satardın, alın terinin karşılığını alırdın. Sonbaharda düğününü derneğini yapardın. Mutluydun sen. 11 yıldır ne haldesin bir bak kendine. Hala 'AKP' diyorsun. Şunu söylüyorum artık, herkes sadece kendisini değil, ülkeyi ve çocuklarını da düşünmek zorunda" diye konuştu.