ANKARA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gündemi değerlendirdi.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında, Suriye'de terörist faaliyetlere katılacakları değerlendirilen 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı getirildiğini ifade eden Ala, "O isimler Türkiye'ye geldiğinde ülkeye giremiyorlar. Ülkelerle istihbarat ve görüş alış verişinde bulunduk. Bir de Türkiye'de yakalananlar var. 89 ülkeden 2 bin 783 kişi Türkiye'de yakalandı ve sınır dışı edildi" dedi.

"Belediyenin görevi barikat kurmak değildir"

Ala, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, 862'si ağır ve uzun namlulu 2 bin 240 silah yakalandığını, yaklaşık 10 ton patlayıcı ile 10 bin adet molotofkokteyli ele geçirildiğini söyledi.

Terör örgütünün şehir içerisinde birtakım faaliyetlere giriştiğinin altını çizen Efkan Ala, örgütün şehir içinde kullandıkları el yapımı patlayıcı ve barikatlara ilişkin fotoğrafları gösterdi. 

Terör örgütünün Sur'da, Cizre'de, Şırnak'ta şehir içinde yaptıklarına dikkati çeken Ala, şunları kaydetti:

"Devlet, bunları ortadan kaldıracak politikaları ortaya koyuyor, güvenlik tedbirlerini alıyor. Şimdi bu ilçelerde HDP belediyelere sahip. Belediyelerin görevi insanlara hizmet etmektir, insanların sokağını temizlemek, kaldırım yapmaktır. Kaldırımları söküp barikat kurmak değildir. Barikat kuranların da barikatını ortadan kaldırmaktır. Burada maalesef iş makineleri birtakım terörist faaliyetlerin hizmetinde bile kullanılmış. İçişleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar 18 belediye başkanı hakkında ve 41 meclis üyesi hakkında işlem yapılmış. Bunlarla ilgili hem adli hem idari soruşturma açılmış, kimisi görevden uzaklaştırılmış kimisi tutuklanmış tabii adli süreçler, idari süreç devam ediyor."