Son zamanlarda kafama takılanlardan biri de otellerde ki  yemek ziyanlıkları.Her gittiğim otelde ne zaman yemeğe gitsem bırakın tatil yapmayı  kalbim acıyarak geri dönüyorum.

İnsanlığın bu kadar aç gözlü ve doyumsuz olduğunu o zaman daha da iyi anlayarak ağzım bir karış  açık  hayretlere düşüyorum. 

Ekstra ücret ödemedikleri için,açık büfe rezerve ücretine dahil olduğundan dolayı her kahvaltıda,her yemekte o tabaklar tepeleme dolup dolup taşıyor. Yeselerde yemeselerde gözleri aç olduğundan dolayı  her üründen alıp sonrada direk çöpe atıyorlar ne yazık ki. 

Sevgili otel işletmecileri yaptığınız otel ücret paketlerine sınırlı yemek paketi verin ki gerektiği kadar yemek alsınlar.Memlekette bu kadar aç insanımız varken boşuna çöpe gitmesin.Gelelim simdi asıl konuya; bu insanların duyarsızlıklarına mı üzülmeliyiz yoksa onca aç susuz insanımız varken bu yemeklerin gösteriş uğruna çöpe gidişine mi üzülmek gerek bilemedim?Ben düşünüyorum da acaba evlerinde de böyle ziyankarlık yapıyorlar mı?İsmini vermeden birkaç otelden gözlemlediklerimi sizinle paylaşmak istedim. 

Bu yiyeceklerin tamamı çöpe gidiyor.Kedi maması,köpek maması yapan firmalarla diyoloğa geçip neden bu artıkları değerlendirmiyorlar hiç anlamıyorum. 

İllaki zarar edip öyle mi anımsayacak sınız?

Bu yazıyı yazmamın sebebi ise lütfen otellerle mama fabrikaları  birlikte çalışıp boşa giden artıkları mama yapın.En önemlisi de biraz daha ucuza gelen mamayı bizlere de ucuza mal etmiş olursanız bizlerde daha fazla sokak hayvanlarını  doyurmuş oluruz.İlla ki ünlü birimi söylemeli bu fikirleri sizlere?Ya da tv kanallarında mı görünmemiz lazım güzel işler yapmanız için. Lütfen yapmayın bunu arkadaşlar.Çalışın.İmkanlarınızı sonuna kadar zorlayın.Faydalı işlerin ucundan tutun ve asla bırakmayın. Sizler kendinize güvenir,güzel işlere imza atarsanız bizler sizleri fazlasıysa korur kollar  ve destekleyip  ayakta alkışlarız. 

Bu yazıyı okuyanların bazıları şöyle düşünebilir ;bu kadar aç insan varken kedi köpek mi düşünelim diyecekler.Evet onlarda can ve bu yiyecekler artık olduğu için insanlara verilmeyeceğine göre  hayvanlara çok güzel mama oluyor.Lütfen biraz daha duyarlı olalım,zarar ziyan,boşa harcama,kullanım sadece aile ev ocak değil ülkeyi yıkar batırır unutmayın. Herhangi giyecek yiyecek araç gereç aklımıza ne geliyorsa atmak,kırmak,dökmek marifet olmadığı gibi üretmek,türetmek azdan var edip çoğaltmak  marifettir unutmayın  saygılarımla.

Sevgiyle kalın Güler Şen