Tekrar MERHABA dostlarım!

SUUDİ VELİAHT PRENSİ SELMAN’IN ziyareti vardı geçen hafta gündemde ...

O sırada yorum yapmadım,yazmadım;kızgın iken duygularını rahat aktaramıyor insan.

Görüşmenin ardından ortak bildiri yayımlandı.

Fakat görüşmelerden çok karşılama töreninde Selman’ın verdiği selam dikkat çekti. 

Protokol gereği Türkçe “Merhaba asker” demesi beklenen Prens Selman, tören alayını “Selamün Aleyküm” diye karşılayınca askerlerden daha önceki törenlerde görülmemiş şekilde cılız bir karşılık geldi. 

Bu protokol aykırılığı kendini önemli zanneden bir FANİ’den geldi...

Yukarıdaki bilinçli yapılan protokol ihlali ,Anıtkabir ziyareti yapmama ihlaline eklenecektir bundan sonra.

Bu ilk kızgınlık nedenim bu ziyaret sonuçlarına.

-İkinci  olarak ortak bildiride “ekonomik işbirliği”protokolüne TÜRKİYE’MİN yerüstü zenginliği dışında yeraltı zenginliklerinin eklenmesi dikkatimi çekti.
-Üçüncü olarak özellikle ABD basınında:
TÜRKİYE’NİN EKONOMİK KRİZ ve ENFLASYON ile boğuşmasının TÜRKİYE’Yİ boykot eden SUUDİ ARABİSTAN ile barışmasına yol açtığı yorumları yapıldı.
-Dördüncü olarak SUUDİ BASINI ve DIŞ BASININ TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI’NI uçağın aşağısında;SUUDİ VELİAHT PRENSİNİ uçağın tepesinde gösteren fotoğrafları kasıtlı kullanması canımızı sıktı ve yaktı...
-Beşincisi gülmeme neden oldu.
CEMAL KAŞIKÇI’NIN KATİLİ CİNAYET MAHALLİNE GERİ DÖNDÜ...

Tekrar MERHABA diyerek sizlere TÜRK ASKERİNİN NİYE MERHABA ASKER diye selamlandığının ATATÜRK’LÜ anekdotunu aktarayım sizlere...
 

''MERHABA ASKER!''

Ziya Kılıç anlatıyor:

Yıl 1909... 
Beşinci kolordu kurmay başkanlığına katılan Yüzbaşı Mustafa Kemal, Selanik'teydi. 
38. Merkez Alayı Kumandanı Albay Saadettin Bey tedavi için İstanbul'a gitmek üzere izin aldı.

Saadettin Bey'in, yerine kimi bırakacağını herkes merak ediyordu.Sonradan Saadettin Bey'i Kolağası Mustafa Kemal'in temsil edeceğini öğrendik.Şaşırdık. Çünkü Mustafa Kemal henüz kıdemli bir yüzbaşıydı,kendinden daha üst rütbede olanlar vardı.

Büyük rütbeli subayların şaşkınlıkları çabuk geçti. Mustafa Kemal, bütün subaylara kendini sevdirmişti. Kenti gezerken, halka karşı davranışlarına tanık olanlar, kendisine hayranlık duyuyorlardı.Şimdi, onun böyle görevde ne yapacağını merak ediyorduk.

Alayın Mustafa Kemal tarafından teslim alındığı günü, belki de tarihimizde önemli bir dönüm noktası olarak kabul etmemiz doğru olur.

O gün Mustafa Kemal alayı selamlamaya beyaz bir atın üzerinde gelmişti. Bütün gözler ondaydı. Alay'ın önüne gelince selam durumuna geçti, sonra hızla atından yere atladı. Yürüyerek askeri selamlayacaktı.

''Selamün aleyküm asker! '' demesini bekliyorduk. Ama hiç beklemediğimiz bir şey oldu; Mustafa Kemal:

''Merhaba asker!'' dedi.

 Bu, ilk kez karşılaşılan bir durumdu. Askerler nasıl yanıt vereceklerini bilmiyordu. Birkaç saniyelik sessizliği İstanbullu askerler bozdular:

''Merhaba Bey'im...''

Ordu ilk kez bir kumandanından, ''Merhaba Asker'' selamını almıştı.”

Tekrar Merhaba dostlarım...