İSTANBUL- "EMEL MÜFTÜOĞLU 2015" isimli albümünde yeni düzenlemeleriyle sevenlerine sürpriz yapan, kadın pop sanatçımız Emel Müftüoğlu, hovarda klibini yıllar sonra yeniden çekiyor.

Yönetmenliğini başarılı isim Deniz Akel'in üstlendiği, 1995 yılında hovarda klibinde oynayan isimler bu yeni versiyonda yine Emel Müftüoğlu'na eşlik etti.İkinci çekimi Beykoz Kundura Fabrikası'nda gerçekleşen “Hovarda” klibi’nin ekibi basın ile bir araya geldi. Sette ara vererek klip hakkında açıklama yapan ekip, tekrardan bir arada olmanın mutluluğunu anlattı. 


“Aradan 20 yıl geçti”

Basın açıklamasında söze başlayan Emel Müftüoğlu, “Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki,1995 senesinde hovarda şarkımın kilbini çekmiştik. Hovarda Sezen Aksu’nun bana verdiği ilk şarkı. Bu şarkının benim içinde çok özel anlamı var. Şimdi aradan 20 yıl geçti ve aynı kadro ile tekrar hayata geçirmek istedik. Ve şimdi aynı kadroyla bir aradayız. Bu klibe sevgili arkadaşlarım Tamer Karadağlı ve Ercan Saatçi de katıldı. Tamer’in çekimleri geçen hafta bitti bu sebeple bugün kendisi burada yok. Fakat sabah konuştuk hepinize selamlarını iletti” dedi.

“Bize çok şey kattı”

 Günler yetmiyor bize “Hovarda’yı inşallah 2016’ya yetiştireceğiz” diyen yönetmen Deniz Akel, “Emel benim küçüklükten beri de okul arkadaşım. Kendisiyle uzun yıllar paylaşmışlığım var. Mimar Sinan Üniversitesi’nde onunla birlikte okuduk. Ayrıca biliyorsunuz biz ‘Hovarda’yı ilk çekerken sevgili Abdullah Oğuz’da bizlerle birlikteydi. Ayrıca MTV'de 2’lik ödülü almıştık. Hovarda bize çok şey katmıştı ve hala da devam ediyor” şeklinde konuştu.


“Şarkıyı güncelledik”

Devam eden Akel, “Bu şarkı sevgili Sezen Aksu’nun yazdığı bir şarkı. Emel’de hakkını vermişti bu şarkıya ve yıllardan beri eskimeyen bir şarkı oldu. Açıkçası bu şarkıyı güncelledik diyebiliriz. Yine sokak çocukları var farklı bir çete konsepti ile karşınızdalar. Bugün burada ikinci günümüz üçüncü bir günde bitirmeyi planlıyordum ama hava çok erken kararıyor. Tüm ekip sabah 7 den beri buradayız. Klip üzerinde yaklaşık 1 aydır çalışıyoruz. Biraz daha uzayacağını düşünüyorum” dedi.


“Filmini düşünüyoruz”

Kliple ilgili Deniz konuşmaya devam eden klip yönetmeni Deniz Akel, “Sevgili Ali Ağaoğlu eksik olmasın ona buradan çok teşekkür ediyorum, bize arabasından birini verdi. Her seferinde güzel ve lüks arabalarını bize gönderiyor. Buradan kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bazen helikopterini de yolladığı oluyor. Çok düşünceli biri kendisini seviyoruz. Ayrıca Ali Bey benim bir klibimde oynadı. İlk oyunculuk deneyimine benle başlamıştı. Çokta başarılı bir oyuncu belki bu klipte bir süpriz olabilir Ali Bey, ya da çok yakın olacak bir projede birlikte sizlerin karşısına çıkabiliriz” diyerek ekledi.“Çektikçe aklımızda senaryosu çizilen bu klip için açıkçası bir film yapmayı düşünüyoruz diyen Akel, “Bir kaç yıl sonra filmini görürseniz şaşırmayın” şeklinde noktaladı.


“Hovarda hayatımı değiştirdi”

Yıllara güzelliğiyle damgasını vuran Seray Sever, “Eskimeyen bir hovarda olarak bende buradayım. Öncelikle bizim için çok uğurlu bir kliptir hovarda. Özellikle benim için öyle çünkü beni ekrana başlatan kliptir. Ben bu klipte oynayınca beni Türker İnanoğlu görüyor ve bu kızı bulun bana diyor dönemi ve benim oyunculuk hayatım bu kliple başlıyor. Dolayısıyla çok şanslı ve uğurlu olduğunu düşünüyorum Ben ekranların yüzü oldum bu kliple. Emel zaten uçtu gitti. Deniz Akel’e de uğurlu geldiğini düşünüyorum. Yani hepimiz bu kliple patladık” diyerek konuştu.

 

“Bana da nasip et”

Röportaj esansında Seray Sever omzuna yaslanan küçük oyuncu kız için, “Burada çok tatlı küçük oyuncularımız var ama bu kız çok tatlı. Setten sonra onu evime götürmeyi düşünüyorum Allah’ım beni de gör ve bana da böyle güzel bir çocuk nasip et diye içimden geçirdim” dileğinde bulundu. 

“9 yaşındaydım”

Emel Müftüoğlu’nun kızı Çağrı Müftüoğlu, “İlk klipte 9 yaşındaydı. Şimdi ise, aradan tam 20 yıl geçti. O günleri tekrar yaşamak çok güzel diyebilirim. Ayrıca klipte küçük değişiklikler var ve ben herkesin beğeneceğine inanıyorum” dedi.

“50 yıl sonra bile dinlenecek”

Klibin jönlerinden biri olan ve yıllara meydan okuyan Ercan Saatçi, “Emel bu şarkı ile 90'lı yıllara damgasını vurmuştu. O zamandan beri büyük beğeni ile izlediğimiz ve hala gözümüzün önünden gitmeyen bu klibin yıllar sonra içinde bulunmanın mutluluğu bambaşka. Burada olmak benim için ayrı bir mutluluk. Ben eminim ki bir 50 yıl sonra bile hovardadan söz edile bilinecek” şeklinde konuştu. 
Klip çekim esnasında büyük özveri göstererek hazırlanan ekibin keyifli halleri gözlerden kaçmadı.

Haber: Elif Günay