İSTANBUL / YAŞAR ŞENYÜZ

Bu yıl 40’cı sanat yılını yaşayan usta tiyatrocu ve oyuncu Tayfun Sav ile büyük ustaların yanında tiyatroyu öğrenen genç neslin ödüllü oyunculardan Yavuz Ketenci,  Zeytinburnu Avrupa Koleji Okulları’nda talebelerle sanat söyleşisinde bir araya geldiler.

Sinema, dizi ve tiyatronun usta oyuncusu Tayfun Sav genç meslektaşı Yavuz Ketenci ile katıldıkları sanat söyleşisinde Avrupa Koleji örencileinden büyük bir ilgi gördüler. Yavuz Ketenci’nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, talebelerden gelen soruları tek tek cevaplayan usta oyuncular, öğrencilere gelecekte nasıl iyi bir sanatçı olabilirler ile alakalı bir çok sosyal içerikli mesajlar verdiler. Okulun Tiyatro Kulübünün ev sahipliğinde, kampüs içinde ki Nilüfer Tapan Konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye okulun yönetim kadrosu da katıldı. Sanatın bir yaşam biçimi olduğunu anlatan usta tiyatrocu Tayfun Sav ‘‘ iki aylık kurslarla tiyato öğrenilmez, kendinizi sanata adamadan sanatçı olamassınız, dedi. Sanatı bir aile ocağına benzeten Tayfun Sav; Sinema babadır, diziler evin yaramaz çocuğudur, tiyatro ise ana’dır dedi. 2 saat süren söyleşi okulun kapanma zili çalması ile sona erdi. 

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Yavuz ketenci en kısa zamanda yeni bir tiyatro ve dizi oyuncusu ile yeni bir organizasyonda buluşma sözü verdi. Avrupa Koleji Okulları Genel Koordinatörü Recep Beyazkılıçı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet eden usta oyunculara  okulun Tiyatro Kulübü öğrencileri çiçeklerini takdim etti.