ŞENGÜL PEHLİVAN
İSTANBUL
Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı Boğaziçi Chronicles Programı’nın bu yılki son konuğu İngiliz edebiyatının önemli temsilcilerinden Amıtav Ghosh olacak. Kalküta Kromozomu ve Sırça Saray gibi kitaplarıyla uluslararası arenada "En Çok Satanlar" listesinde bir numara olan ve birçok önemli ödül kazanan Ghosh, 1-13 Haziran tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde konaklayarak, İstanbul ve Türkiye üzerine çalışacak. 

AMITAV GHOSH VE AYFER TUNÇ’TAN AÇIK SOHBET
Tarihsel ve ekolojik kurgu, gerçeklik yazımı ve blog yazarlığı gibi farklı alanlarda üretimler yapan Ghosh, 5 Haziran Perşembe, saat 16:00’da Rektörlük Konferans Salonu’nda, roman ve öykü yazarı Ayfer Tunç ile bir açık sohbette buluşacak. Barış Büyükokutan’ın moderatörlüğündeki buluşmada Ghosh ve Tunç tarihsel kurguyu, yurt kavramını ve kültürel farklılığı ele alacaklar. Etkinlikte simültane çeviri olacak.
New York Şehir Üniversitesi’nde ders veren Amıtav Ghosh, The Circle of Reason (1986), The Shadow Lines (1988), The Calcutta Chromosome (1995), The Glass Palace (2000), The Hungry Tide (2004) ve Sea of Poppies (2008) romanlarıyla tanınan yazar, Prix Medicis, Sahita Academy Award, Dan David Prize ve C. Clarke Award gibi edebiyat alanının saygın ödüllerin kazanmıştır.