İSTANBUL (VHA) - Trabzonlu Eğitimciler Derneği, Feshanede’ki Trabzon Etkinliklerine “Şehitlerimiz” Listeleriyle katılarak farkındalık oluşturuyor. Türkiye’de tüm savaşlarda (1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Osmanlı-Rus, Osmanlı Yunan Savaşları, Kore ve Kıbrıs savaşlarında) şehit olanlar ile görev şehitlerinin tam listesi sergileniyor.
Trabzon Dernekler Federasyonu’nun bu yıl 2. Sini “Trabzon’un Kurtuluşu’nun 96. Yılı Etkinlikleri” kapsamında Feshane’de düzenlediği etkinliğe Trabzonlu Eğitimciler Derneği damga vuracağa benziyor.
Trabzonlu Eğitimciler Derneği, Feshane’deki stantlarında Türkiye’deki bütün şehitlerin listeleriyle dikkati üzerine çekiyor.
Genelkurmay Başkanlığının hazırladığı Şehitler Albümünde 1897 Türk-  Yunan Savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşları, 1914-1918 yılları arasındaki 1. Dünya Savaşı (Çanakkale Savaşı, Kafkas cephesi ve diğer bütün cepheler), 1919-1922 Kurtuluş Savaşı (Dumlupınar, Sakarya Savaşları, vs.), 1950 Kore Savaşı, 1974 Kıbrıs Savaşı gibi bütün savaşlar ile Ertuğrul Gemisi Faciası gibi facialarda, görevlerde şehit olanların listeleri var. Bu listelerde savaşın adı, şehidin olduğu ordunun konumu, tugayı, alayı, taburu bölüğüne kadar belirtildikten sonra şehit kişinin sülale lakabı (o zamanlar soyadı yoktu), baba adı, adı, doğum yılı, şehri, varsa kaza veya köyü bilgilerinden sonra hangi tarihte şehit olduğu ay ve gün olarak, nerede şehit olduğu, hangi askerlik şubesine bağlı olduğu bilgileri yer almaktadır.
Stantta Genelkurmay arşivlerine göre hazırlanan Şehitler Albümü, beşer büyük ciltten oluşan iki ayrı takım olarak inceleyeceklerin istifadesine sunuluyor. Şehitlerimizi gündemde tutmak için tüm Türkiye’nin şehitler listesiyle;  Feshanedeki etkinliklerde Trabzonlu Eğitimciler Derneği standında gelenlere eşsiz hizmet sunmaktadırlar.