İSTANBUL 

Zeytinburnu'nda tedavi gördüğü hastanede, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Tuncay Özinel (71),  toprağa verildi.

Özinel için, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, Yönetmen Abdullah Şahin, oyuncular Tuna Arman, Pekcan Türkeş, Özden Özgürdal, çok sayıda tiyatrosever ve oyuncunun sevenleri katıldı.

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka, törene milletvekili olarak değil, bir tiyatrosever olarak katıldığını söyledi. Tiyatro camiasının unutulmaz ve çok değerli bir ismi yitirdiğini ifade eden Nazlıaka, "Tuncay Özinel çok sevdiğim bir oyuncuydu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Tiyatro camiası maalesef son dönemde büyük sıkıntılar yaşıyor. Ben de elimden geldiğince bu camianın sorunlarını çözmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sanat ve sanatçılar, ülkemiz için çok önemli değerlerdir" diye konuştu.

Oyuncu Tuna Arman da, Tuncel Özinel'in çocukluğundan beri kendisine çok büyük emek verdiğini ve sanatçının ölümünden dolayı acı çektiğini belirterek, sahnede gözyaşlarını tutamadı.

Törenin sonunda Özinel için salonda bulunanlardan "helallik" alındı. Sanatçının cenazesi, buradan alkışlar eşliğinde cenaze aracına konularak Şakirin Camisi'ne götürüldü.

Cenaze törenine ise CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Süha Uygur ile sunucu Korhan Abay katıldı.

Behzat Uygur, Tuncay Özinel'i son olarak, geçtiğimiz günlerde babası Nejat Uygur'un cenaze töreninde  gördüğünü belirterek, "Tuncay ağabey tiyatro emekçisi, aynı zamanda baba dostuydu. Geçen gün babamın cenazesindeydi, bugün de maalesef biz onun cenaze törenine katıldık. Hayat böyle birşey işte. Tiyatro camiası çok değerli bir emekçisini kaybetti. Ruhu şad olsun" diye konuştu.

Yönetmen Abdullah Şahin ise Özinel'i son olarak tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini ve taburcu olacağını düşündüğü sırada ölüm haberini aldığını kaydederek, "Kendisi tiyatro için bir dervişti. Onu çok özleyeceğiz, Allah rahmet eylesin" dedi.

Özinel'in cenazesi, Şakirin Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.