Çin'de Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı sanatçıları konseri verdi.
Başkent Pekin'deki Çin Konservatuvarı'nda düzenlenen konserde, Türkiye'den gelen sanatçılar geleneksel Türk müziğinin eşsiz eserlerini seslendirdi.
Konserden önce kısa bir konuşma yapan Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Müsteşarı Bengü Yiğitgüden, Türkiye ve Çin'in diplomatik ilişkilerinin 42. yılında karşılıklı olarak kültürel tanıtım fırsatı bulduklarının altını çizdi.
Türk sanatçılarının ve topluluklarının kültür yılı kapsamında Türkiye'yi geleneksel ve çağdaş yönleriyle yansıtmak için gayret gösterdiklerini belirten Yiğitgüden, bu tür organizasyonları İpek Yolu'nun doğusu ile batısı arasında "müzik eşliğinde bir yolculuk" olarak nitelendirdi.
Ud sanatçısı Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar'ın yönettiği konserde, Çin Konservatuvarı'ndan da sanatçılar kendi geleneksel enstrümanlarıyla Türk müziği eserlerini seslendirdi.
Konser sırasında Çinli ve Türk sanatçıların farklı enstrümanlarla aynı şarkıları seslendirmesi renkli görüntüler oluştururken, izleyiciler de şarkılara eşlik etti.
Etkinlik kapsamında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı yarın da Şanghay kentinde konser verecek.