Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, şiir, deneme ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler ve meslek odalarının işbirliğiyle gerçekleşen anma etkinlikleri devam ediyor.
Etkinlikler kapsamında, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, şiir kategorisinde Anadolu Üniversitesi öğrencisi Nuray Alper, mektup kategorisinde Anadolu Üniversitesi öğrencisi Miraç Furkan Bayar, deneme kategorisinde ise İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencisi Burhan Hatimoğlu birinci oldu.
Ortaokul ve lise öğrencilerinden dereceye girenlerin danışman öğretmenlerine ve okul müdürlerine de ödül verildi.
Öğrencilere ödüllerini, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Vali Aydın Nezih Doğan ile eşi Hatice Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam verdi.
Törenin ardından, Konya Devlet Tiyatrosu sanatçıları Necip Fazıl Kısakürek'in seçilen şiirlerini, kareografi, dekor ve ışık gösterisi eşliğinde yorumladı.