Serginin açılış kokteyli çok sayıda davetli sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi. Sergiye katılan sanatseverler ve Jokey Kulübü’nden olan kişiler sanatçının tüm eserlerini satın aldılar. Sanatçının; alanındaki eserleri gezilmeye değer. 
Sanatçının eserleri Büyük Kulüp’te 14 Ocak 2018 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecektir. Büyük Kulüp Cemil Topuzlu Caddesi No: 42 Çiftehavuzlar – Kadıköy / İstanbul

RESSAM ESAT ACET NUHOĞLU’NUN HAKINDA

Ressam Esat ACET NUHOĞLU 01.01.1968 tarihinde Ordu’da dünyaya geldi. İlk okul yıllarında başlayan resim sevgisi lise yıllarında tutku haline gelmiştir. Kendini geliştirmek için Ressam Nuri SALI, Ressam Cenk SALI, Ressam Dr.A.Yaşar SERİN’ den ders almıştır. 1986 yılında ilk sergisini Muğla Marmaris‘te açmış. 1989 yılında Astsubay olmuştur. Bir taraftan da çok sevdiği resme devam etmiştir. 2002 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Resim Bölümünden mezun olacak öğrencilere tez konusu olmuş, hayatı-eserleri literatüre geçmiştir.
30 yılı geçmiş çalışmalarının teması; kaybolmakta olan tarihi miraslarımız, sokaklarımız, doğamız, nesli tükenmekte olan canlılarımız ve özellikle atlardır. 
Bu güne kadar 49 kişisel sergi açmış, 32  karma sergiye katılmış; 18 kişisel sergisinin tüm gelirini yardıma muhtaç kimsesiz çocuklara, Mehmetçik Vakfı’na, Türk Hava Kurumu’na, Şehit Aileleri’ne bağışlamıştır. Maddi gelirden ziyade resim sanatını sevdirmek adına çok özveride bulunmuştur ve böyle devam edecektir.
Eserlerinin çoğu yurtdışında, özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer almaktadır. 300 eseri kartpostal olarak basılmıştır. Türk Ressamlar Ansiklopedisi’nde yer almıştır.
Evli ve 2 çocuğulu. 2013 yılı Şubat ayı itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olmuş, halen kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

ESERLERİNE DAİR...

At günümüzde de geçmişteki gibi en sevdiğimiz hayvanlar arasında yer alır. Yıllar geçmesine rağmen bu durumun değişmemesinin nedeni atların sadece fiziksel özellikleri sayesinde bize olan yardımları değil. Bize verdikleri sadakat ve sevgi sayesinde onları can dostlarımız olarak görürüz. Onlarla duygusal bağlar kurarız. Yeri gelir ona bir şey olmasın diye çabalarız yeri gelir arkasından yas tutmak zorunda kalırız. Ama hiçbir zaman yüreğimizdeki at sevgisi sona ermez. Bende bu sevginin eserlerime yansıması gerektiğini düşündüm. Çünkü atlar gibi cesur, güçlü, sadakatli, sevecen, özgür yaradılışlı hayvanlar hayatımızın önemli anlarını kapsıyor.
Bana göre sanat; hayatımızdaki anlarımızı ve anılarımızı içeren, bakıldığı zaman insanın içine işleyen ve onda farklı duygular uyandıran, biricik eserlerden oluşur. Hayatımda değer verdiğim bu iki şeyi –atları ve sanatı- birleştirerek çalışmak; eserlerimi üretişimin her aşamasında ve daha sonrasında beni mutlu etmekte. Fotoğraf Sanatçısı Kadir ÇİVİCİ’ ye bana vermiş oldugu destekten dolayı teşekkür ederim.

Haber: Zambak Karabay