ZAMBAK KARABAY

İSTANBUL

Galeriler ve sanatçıların yanı sıra, sanatla ilgili kurum ve kuruluşların, üniversitelerin, müzelerin de kendilerini tanıtmak amacıyla yer aldığı fuara ilgi büyük.

Art Ankara’dan sonra bu fuarda da, “İstekli, yetenekli genç sanatçıları destekliyoruz” sloganıyla yoluna devam eden OvooArt Galeri, genç sanatçılar için ayrı bir stand ayırıp, sponsorluklarını üstleniyor.

Gençleri destekleyen bu yeni anlayışla ve özel bir tasarımla fuarda yer alacağını  açıklayan OvooArt Galeri Yöneticisi Hakan Körpi, “Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı bizim açımızdan büyük bir başarıyla sonuçlandı. Çok sayıda sanatçının eserini sanatseverlerle buluşturduk. Genç sanatçıları sanat ortamıyla tanıştırdık. Sanat alanında çok sayıda projemiz var. Bu projeleri, hep sanatçıyı destekleyen bir anlayışla hayata geçirmek istiyoruz. İstanbul’da da, aynı anlayışla hareket edip, hem kurumsal olarak kendimizi tanıtacağız hem de  sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturacağız. Sanat alanında yaptığımız çalışmaları tanıtmak, genç sanatçılara destek vermek, sanatçı ve sanatsever dostlarımızla fuar ortamını paylaşmak bizi  çok mutlu edecek. Ama en çok, genç sanatçılara sponsorluk yapmak gurur ve heyecan olacak bizim için. Bir ilke olarak benimsediğimiz bu desteği elimizden geldiği, gücümüzün yettiği oranda  tüm fuarlarda sürdürmeye çalışacağız.” dedi.

Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygün ise, “İstanbul çok büyük bir kent ve sanat fuarlarına çok ihtiyaç var. Bu nedenle çok önemli olduğunu düşündüğüm  bu fuarı yaşatmak istiyoruz. Tüm sanat fuarlarımız için en iyisini yapabilme çabasındayız. Her yıl daha çok çalışıyor, daha fazla düşünce üretiyor, daha çok emek veriyoruz, galeriler, sanatçılar ve sanatseverlerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. OvooArt Galerinin genç sanatçılara  destek verme çabası bizi de çok mutlu ediyor, bu çabayı desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Keşke tüm galeriler fuarlarda bir genç sanatçıya sponsor olabilse…” açıklamasını yaptı.

Pandeminin en ağır bilançosunu yaşayan kent İstanbul oldu. Bundan dolayı tüm sergilerin, fuarların, açılışların  ertelendiği, sanatçıların atölyelerine kapandığı, sanatçı -sanatsever iletişiminin an aza indiği bu günlerde, bu fuar tüm sanatçılar, sanatseverler ve galeriler için oldukça heyecan yaratmış gibi görünüyor. Art Contact Çağdaş Sanat Fuarına katılan tüm galerileri, bu galerilerin standlarında yer alan  yeni eserleri görmek, sanatçılarla tanışmak ve şu sıkıntılı günlerde sanatla ruhumuzu doyurmak  hepimize iyi gelecek. Hakan Körpi OvooArt Sanatın Büyüsü Yönetim Kurulu Başkanı +90 532 216 1035

  

Ovoo Art olarak genç sanatçılarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Bu nedenle 10 genç sanatçıya fuarda ücretsiz yer vermeyi planlıyoruz. Haydi hep birlikte paylaşıp yayalım, duyuralım, gençlere desteğimizi çoğaltalım. Çok kısa sanatsal özgeçmiş ve son dönem çalışmalarınızdan üç eser görselini [email protected] adresine ve konu kısmına “Genç Yetenek” yazarak yollayın.

Not: 18 - 30 yaş arası plastik sanatların her disiplininde üreten genç sanatçılar,  üniversitede okuyan ya da yeni mezun olmuş dostlar kapımız hepinize açık.

Son müracat tarihi 10 Mayıs, listelerin İlanı 15 Mayıs 2021 dir...