Türkiye ile ABD'nin başkentlerinin kardeş şehir ilan edilmelerinin 2. yılında Ankara'dan Washington'a gelen caz sanatçıları konser verdi.
Ankara ile Washington DC'nin 2011'de kardeş şehirler ilan edilmesinin ardından başkentler arasındaki kültürel bağların geliştirilmesi için Smithsonian Amerikan Tarihi Müzesi ve Meridian International Center işbirliğiyle konser düzenlendi.
Meridian International Center binasında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Davetlilere Türk yemeklerinin ikram edildiği konser öncesi konuşan Meridian International Center Başkanı Büyükelçi Stuart Holliday, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere kültürel anlamda katkı yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Emre Kartari'nin yönetmenliğinde Serkan Alagök, Berk Kurdoğlu, Yunus Emre Muti, Emre Toprak ve Cemre Yılmaz, performanslarıyla davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Washington DC arasındaki kardeş şehir protokolü, Ekim 2011'de Washington DC belediye binasında düzenlenen törende Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Washington DC Belediye Başkanı Vincent Gray tarafından imzalanmıştı.