Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Tanış olmak, birbirimizi daha yakından tanımak, sahip olduğumuz değerleri kardeşlerimizle nakletmek, onların sahip olduklarını almak, bizi güçlendirir, zenginleştirir" dedi.
Giresun Federasyonu'nca Feshane'de düzenlenen 7. Giresun Günleri'ne katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile olan yakınlığından dolayı kendisini Giresun'un bir evladı olarak gördüğünü söyledi.
Bozdağ, Giresun'un sadece Karadeniz'in incisi olmadığını, Türkiye'nin tarihinin ve medeniyetinin önemli merkezlerinden biri olduğunu anlatarak, kentin kültürünün bilinir hale getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye'deki pek çok sorunun tanış olamamaktan kaynaklandığını dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:
"Karşılıklı ön yargıların, kabullerin ve olumsuzlukların olduğu bir ortamda, tanışma gerçekleştikten sonra kanaatlerin nasıl değiştiğini, ön yargıların nasıl yıkıldığını hep beraber görüyoruz. Tanış olmak, birbirimizi daha yakından tanımak, sahip olduğumuz değerleri kardeşlerimizle nakletmek, onların sahip olduklarını almak, bizi güçlendirir, zenginleştirir. Çünkü kültür, büyük bir servet. Bizim bu servetleri çoğaltmamız ve istifade etmemiz lazım. Maalesef ülkemizde uzunca bir zamandır bu anlamda, ön yargıları yıkacak, insanların birbirine sevgisini ve saygısını çoğaltacak işler yapmamız gerekirken, sevgiyi ve saygıyı azaltan işler yapanları da görüyoruz."
Bozdağ, İstanbul'un, Türkiye'nin bütün illerinden insanlara bir arada yaşama imkanı sunduğunu ifade ederek, göç edenlerin geldikleri yeri unutmaması gerektiğini kaydetti.
Sahip olunan kültürün yeni nesillere aktarılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, Giresunlulara şöyle seslendi:
"Müthiş bir erozyon var. Ondan, kültürümüzü, geleneklerimizi geleceğe aktarmada büyük güçlüklerle karşı karşıyayız. O yüzden, memleket ziyaretini asla unutmayın. Her zaman Giresun'a gidin gelin. Atalarınız olduğu yere, dedelerinizin mezarlarına, yakınlarınızın ayaklarının değdiği yere hem biz gidelim hem de eşimizi, çocuklarımız götürelim. Onlar da oraları görsünler, bilsinler."
Bozdağ, Giresun'da inşa edilen havaalanının da mesafeleri azaltacağına işaret ederek, sıla-i rahimin önemli olduğunu, Hz Muhammed'in bu konudaki hassasiyetini hatırlattı.
Türkiye'nin 10 yıl içinde geçirdiği değişimden de bahseden Bozdağ, AK Parti'nin kuruluşunda etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçiliğin reddedildiğini söyledi.
Bozdağ, bu kavramları Türkiye'nin 3 hastalığı olarak niteleyerek, ülkenin her yerinin eşit şekilde kalkınması için çaba gösterdiklerini anlattı.
Yapılan yatırımlarda bölge ve şehir ayrımı yapmadıklarının altını çizen Bozdağ, her yerin ihya edilmesi için uğraştıklarını kaydetti.
Bozdağ, kişi başına düşen milli gelirin artışına dikkati çekerek, "Nasıl oldu? Gökten para inmedi, yerden petrol de bulmadık. Türkiye aynı Türkiye. Sadece Giresunlular hazinenin bekçilerini değiştirdi, hazineyi ehil olanlara ve milletin emanetine sahip çıkanlara teslim etti" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Canikli de herkesi Giresun'a beklediklerini, yapılan havaalanı sayesinde mesafe mazeretinin de kalmadığını söyledi.
Canikli, gelecek aylarda TOKİ'nin Giresun'da yeni bir şehir kurmaya başlayacağını dile getirerek, kentte inşa edilmesi planlanan Çotanak Arena ile ilgili de bilgi verdi.
Şehirleşmenin yanı sıra istidamın geliştirilmesi konusunda da girişimlerinin devam ettiğini aktaran Canikli, "İstihdam, son derece önemli. Daha çok insana iş imkanı oluşturmamız gerekiyor. Giresun'da işsizlik oranı, Türkiye ortalamasının çok altında, yüzde 6. Bunu daha da aşağı çekeceğiz inşallah. Bu amaçla ikinci organize sanayi bölgesini Pazarsuyu'na kuruyoruz" dedi.
Canikli, Giresun'un güneyinden geçmesi planlanan çevre yolunun da kentin gelişmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a, Giresun'un yöresel kileri olarak tanımlanan "serenti"nin küçük bir modeli hediye edildi. Hatıra fotoğrafı çekiminden sonra Bozdağ, Canikli ve beraberindekiler, Feshane'deki stantları gezdi.
Etkinliğe, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İstanbul ve Giresun'un birçok ilçe belediye başkanı da katıldı.