“Ne öğrendiysem kitaplardan öğrendim”

Destek Yayınları standında ziyaret ettiğimiz, “Cam Kenarı”, “Dibe Vuranlar” ve “Şehrin Sancısı” kitaplarının yazarı Mesud Topal; kitaplarında kaybedenleri anlattığını, onların hikâyelerini yazdığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Benim dünyam kitaplardan ibaret. Ne öğrendiysem hepsini kitaplardan öğrendim.” Bize de “Şehrin Sancısı” adlı kitabını imzalayarak hediye eden Mesud Topal, imza günü boyunca okurlarından büyük ilgi gördü.


“Evsiz’i herkes okumalı”

“Evsiz”, “Tel Örgü/Yasak Bölge”, “Oysa” kitaplarının yazarı Uğur Koparan’ı Nokta Kitap standında ziyaret ederek sohbet ettik. Kitaplarını bizlere imzalayıp hediye eden Koparan, “Evsiz” adlı romanım yeni kitabımdır. Eminim okuyan herkes kendinden bir şeyler bulacaktır” şeklinde konuştu.

 

“İmza günleri büyük mutluluk”

“Aşka Çeyrek Kala”, “Bittin Oğlum Sen”, “İstanbul Erkeği” ve “Bir Osmanlı Subayı” kitaplarının yazarı İlker Özmestçi’yi de Tüyap Kitap Fuarı’nda ziyaret ettik. Özellikle “Bittin Oğlum Sen” adlı kitabıyla bayan okurların yoğun ilgisiyle karşılaşan Özmestçi, “imza günlerini seviyorum. Okurlarımla yüz yüze gelip sohbet etmek büyük mutluluk” şeklinde konuştu.

 

“Bu kitap anneler için”

Anneliği ve anne-evlat ilişkilerini anlattığı kitabı “Y Kuşağı Anneyim Ben” adlı kitabıyla özellikle genç annelerin ilgi odağı olan Sabiha Gürkaynak da kitap fuarında okurlarıyla buluştu. “Bu kitap anneler için” diyen Gürkaynak, “Burada olduğum için çok mutluyum” diyerek okurlarıyla keyifli sohbetlerde bulundu.

 

 “Sanatsız yaşanmaz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Ve Kültür Bakanlığı standında bir araya geldiğimiz ünlü ressam Fatoş Miralay, “Burayı çok seviyorum. Çok mutluyum” dedi. Sanata ve sanatçıya çok değer verdiğini söyleyen Miralay, “Sanatsız yaşanmaz” diyerek sözlerine devam etti. Miralay ayrıca güzelliği ile de ziyaretçilerin dikkatini çekti.

 
Sempatik Spor Yazarı: Osman Tanburacı

Muhteşem bıyıklarıyla ve Türk futbol eleştirmenliğine yeni bir bakış açısı getiren, genel olarak Galatasaray için yazdığı dikkat çeken spor yazarı Osman Tanburacı, “Lisedeki Sarı Tribündeki Kırmızı” adlı kitabıyla Tüyap Kitap Fuarı’ndaydı. Bizleri de standlarında ağırlayan Tanburacı, “Ben spor yazarıyım. Sporu bilirim. O yüzden de sporu yazdım” şeklinde konuştu. Güler yüzü ve esprileriyle de dikkat çeken Tanburacı, gelen misafirlerin sevgisini kazandı.


“Çocuklar İçin Yazıyorum”

Yazmış olduğu, İstanbul’u da anlattığı kitabı “İstanbul Perisi” adlı çocuk kitabıyla çocuk okurların sevgisini ve ilgisini kazanan Betül Avunç, bizleri de güler yüzle karşıladı. “Kitap yazmayı sevdiğim kadar çocukları da seviyorum. Çocuklar için yazıyorum” diyen Avunç, çocukların kitaplarına olan ilgilerinden dolayı çok mutlu olduğunu da dile getirdi.


“Hem mutluyuz, hem üzgünüz”

Cumhuriyet Kitapları standını ziyaret ettiğimizde ise tüm stand görevlilerin üzerinde aynı tişört vardı. “Turhan Günay Fuarda” baskılı tişörtleri giyen Cumhuriyet Kitapları görevlileri, “Burada olduğumuz için hem mutluyuz, hem de üzgünüz” şeklinde konuştular.

 

“İnsanların ilgisinden mutluyuz”

Pena Yayınları standında sohbet ettiğimiz Pena Yayınları editörü Özkan Özdem, Sarah Jio kitaplarının büyük ilgi gördüğünü söyledi. “Burada olmaktan mutluyuz. Ekibimizle birlikte kitaplarımızın başındayız. İnsanların ilgisinden dolayı da çok mutluyuz” dedi. Bizleri de standlarında misafir eden Pena Yayınları’nın editörü Özkan Özdem, gelen okurlarla tek tek özel olarak ilgilendi.

 

Yazar olmanın en güzel yanı okurlardır”

Masasının önünde uzun bir sıra oluşturan ünlü yazar İskender Pala da Tüyap Kitap Fuarı’ndaydı. Okurlarıyla sohbet edip, kitaplarını imzalayan Pala, “Yazar olmanın en güzel yanı işte budur” diyerek ellerinde kitaplarıyla bekleyen okurlarını gösterdi.

 

“Okurlarımın yanına bu tişörtle gelmek istedim”

Okurlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Ahmet Ümit de imza gününde üzerindeki tişörtle dikkat çekti. “Tişörtünüzü görebilir miyiz?” dememe karşılık ayağa kalkıp gülümseyen Ahmet Ümit, bizlere tişörtüyle de poz verdi. “Okurlarımın yanına bu şekilde gelmek istedim” diyen Ümit, yoğun ilgi karşısında çok mutlu olduğunu ve böyle günlere ihtiyacımız olduğunu söyledi.

 

“Mutluyum”

Yılmaz Özdil de kitap fuarında kalabalık oluşturan yazarlar arasındaydı. Okurları saatlerce yorulmadan yazardan imza almak için beklediler. Özdil, “Mutluyum” diyerek okurlarıyla sohbet edip fotoğraf çekildi.






Özel Haber: Yağmur TANYILDIZ