AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da, 14. Klasik Müzik Festivali, "Fama Q & Belfiato" topluluğunun konseriyle başladı.

Vali Hakan Yusuf Güner, Ali Çetinkaya Tren Garı'nda düzenlenen konser öncesi yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın geçmişten bu yana birçok mücadeleye ev sahipliği yaptığını, bu yüzden çilesinin çok büyük olduğunu söyledi.

Bu mücadelede Afyonkarahisar'ın çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu dile getiren Güner, "Bu yönüyle Afyonkarahisar, Frigler'den bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve en sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelesine ev sahipliği yapmıştır. Halkı, erkeği ve kadınıyla bu mücadelede yer almış milli kültür ve değerlere bağlı ama bir o kadar da birçok kültürün içerisinde yer almış güzel bir yerdir. Böyle bir şehirde festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Güner, Afyonkrahisar'ın özellikle erken cumhuriyet ve Osmanlı'nın son dönemini yansıtan önemli mimari ve kültürel güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmalarla geçmişte kalan izlerini insanlara göstermek için bir eylem planı hazırladıklarını ifade etti.

Afyonkarahisar'da 58 proje belirlediklerini ve bu projeleri hayata geçirmek amacıyla bütün kurum ve kuruluşlarla el ele çalıştıklarını aktaran Güner, "Kültür, bildiğiniz gibi tek bir damardan beslenen alan değildir. Kültür, birçok yaşanmışlığı içinde barındıran önemli bir alandır. Bu kültürün devam etmesinde öncü olanlara tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.7