İyi hafta sonlarınız olsun DOSTLARIM!

Bugün günlerden AZERBAYCAN.

AZERBAYCAN GARDAŞIM,

Kuruluşun kutlansın, kutlu olsun. 

AZERBAYCAN bağımsızlığına kolay kavuşmadı.

Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından, Azerbaycan halkı bağımsızlığını ilan etti.

Azerbaycan Ali Meclisi, 18 Ekim 1991 oturumunda tarihi ''Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlığı'' adlı anayasal tasarıyı oybirliği ile kabul etti.

Bu gelişmenin akabinde 29 Aralık 1991 yılında Azerbaycan'da halkoylaması düzenlenerek: ''Siz 'Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlığı’ anayasa tasarısını onaylıyor musunuz?'' sorusu soruldu. Azerbaycan halkı Azerbaycan'ın bağımsızlığından yana oy kullanınca Mayıs 1992'de Azerbaycan Milli Meclisi, Üzeyir Hacibeyov'un bestesi ve Ahmet Cavad'ın şiiri ile Azerbaycan İstiklal Marşı'nı onayladı. Hemen ardından, parlamento tarafından, 3 renkli ve ay yıldızlı Devlet Bayrağı ve Devlet Arması da onaylandı.

İşte bu nedenle 18 Ekim 1991 tarihi AZERBAYCAN’IN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ olarak kutlanmaya başlandı.

AZERBAYCAN KURULUŞUNUN 28.yıldönümü kutlu olsun,kutlansın Türk illerinde.

...

ULU ÖNDER ATATÜRK TÜRKİ CUMHURİYETLERİN ÖNEMİNİ ve TÜRK CUMHURİYETLERİNİN BAĞIMSIZLIKLARINA KAVUŞACAĞINI 1933 yılında gördü ve şöyle dile getirdi:

"Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. 

Fakat, yarın ne olacağını kimse bugünden kestiremez. Bugün Rusya’nın elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni dengeye ulaşabilir. 

İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir.

Bizim, bu dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. 

Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak. Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür.Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimiz içinde bütünleşmeliyiz. 

Onların bize yaklaşmasını beklememeliyiz, bizim onlara yaklaşmamız gereklidir. Rusya bir gün dağılacaktır. O zaman Türkiye onlar için örnek bir ülke olacaktır.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

Tarihle  ATATÜRK ile kalınız...