İSTANBUL- İlk kez komedi film oynayan oyuncu Cansel Elçin ile sevilen oyuncu Özge Özberk'in başrollerini aldığı romantik komedi filmi "Evlenmeden olmaz", kötü adam rolü ile Hakan Eratik'i sinemaseverlerin karşısına çıkarttı.Senaryosunu Özge Aras'ın yazdığı ve yönetmenliğini Yasemin Türkmenli'nin yönettiği film, üç ayrı yerden aşkı ele alıyor. Gözde Okur, Serkan Kuru, Seda Demir, Serhat Yiğit ve Suzan Aksoy gibi başarılı isimlerinde yer aldığı filmde, erkeklerin ve kadınların ilişkiye bakış açıları ele alınıyor. 


 “Kimse yalnız kalmak istemez”

"Bu filmin yaşı yok diyebilirim. Çünkü hayatta hiç kimse hayatının geri kalan kısmını yalnız geçirmek istemiyor. Aslında herkes hayatın her evresinde kendine uygun eşi arıyor. Bizler de bunu hem mizahi yönden ele alarak izleyicilere sunduk" diyen Cansel Elçin, "Biz oynarken çok eğlendik çok mutlu olduk. Çekerken yönetmenimizle de çok keyifli vakitler geçirdik. Ayrıca iyi bir iş çıktığını düşünüyorum. Umarım izleyici de beğenir" şeklinde konuştu.   

 

“Herkes kendini bulacak”

“Cansel'le bu üçüncü projemiz o projeyi ben yoksam artık kabul etmiyor” şeklinde mizahi cevap veren Özge Özberk, “Senaryoyu bana Cansel Elçin getirdi. Okuduğumda bende çok beğendim. Ekibi de gördünüz keyif alınmayacak gibi değildi" diyerek ekledi, "Oynadığım karakter Zeynep karakteri, evlenmek isteyen ve yaşı geçtiğini düşünen birçok genç kızın kendisini bulacağı bir karakter. Bu yüzden filmin insanlara çok tanıdık gelen bir hikâyesi var" dedi.

 

 “Beklentiler karşılanmalı”

Kötü adam rolüyle izleyenleri şaşırtacak olan Hakan Eratik, "İnsanların yaklaşık iki saatini alıyorsunuz ve bunun karşılığında insan senden bir duygu almak istiyor. Bu beklenti dramda olabilir komedi de. Bizlerde bu filmle kadın ve erkeklerin kendilerini bulacakları o hissi vermeye çalıştık" şeklinde konuşarak, komedi filminin en önemli hususunun doğallık olduğunu belirterek, özellikle komedi filmlerinde oyuncuların kendileriyle barışık olması gerektiğinden söz etti. 

 

“ Aşkı farklı açılardan sunduk”

Basın gösteriminde diğer iki sevgiliyi canlandıran Gözde Okur ve Serkan Kuru yaptıkları açıklamada, “Bu üç kadında üç erkekte hayatımızda var olan insanlar. Aşka farklı açılardan bakan birden çok karakter var. Hayatta da önemli olan hayatının insanını bulmaktır. Bu sebeple bu film bizler içinde güzel bir deneyim oldu. Sette karakterleri oynarken oldukça keyif aldık. İzleyen arkadaşlarımızdan gelen tepkilerde çok güzeldi. Umarım beğenilir" şeklinde konuştular. 

 

 “ Ah evlilik…”

“Erkek kadın hepimizin hayatında bir “mevzudur” evlilik. Kimimiz için amaç, kimimiz için umut, kimimiz için korku, kimimiz için sonsuz mutluluk... Öncelikle hepimizi, herkesi ilgilendirdiği için ‘Evlenmeden Olmaz’. Bu proje arkadaşlar arasında ilişkileri, aşkları, aşksızlığı ve yalnızlığı konuşurken doğdu. Yani bir nevi kızlar, ağlanacak hallerine gülerken... Erkekler de “ya durun, bir sakin olun” derken... Ben otuz üç (belki de otuz dört) yaşımdayım, çevremdeki bekâr akranlarımın, üç-beş yaş hatta altı-yedi yaş küçüklerimin evlenememekten nasıl korktuklarını, nasıl panikleyip telaşla bin bir hata yaptıklarını biliyorum. Siz de biliyor, görüyorsunuzdur. Hatta kuvvetle muhtemel gülüyorsunuzdur. Kaide olmuş bir kere; kadınlar evlenmek ister, erkeklerse çekimser” diyerek filmi özetleyen yönetmen Yasemin Türkmenli, Kültür Bakanlığı tarafından destek aldıklarını da belirterek bu güzel film serüvenini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Filmi büyük bir keyifle izlediklerini sözlerine ekleyen oyuncular, iyi filmlerin karşılığını mutlaka gördüğünü belirterek; izleyicilerin kaliteli filmlerden anladıklarını ifade ettiler. Film gösterimi sonrasında basına içtenlikle yanıt veren ekibin neşeli halleri dikkatlerden kaçmadı. 



Özel Haber: Elif Günay