Dün İstanbul Mecidiyeköy Profilo AVM'de basın gösterimi gerçekleştirilen MinT yapımı film, izleyicilere sıcacık aile hikayesini sunmaya hazır.

"Fazlı merdivenle devleşti"

Filmin senaristi Birol Güven, "Ben uçaktaydım. Cam kenarında oturuyordum. Uçak indi ve merdiven araba yanaştı. Biliyorsunuz ki, Merdiven Araba'nın hava alanından dışarı çıkması yasak ve gündelik hayatta göremeyiz bu arabaları. O anda bir hayal kurdum., bu arabaları gündelik hayatımıza götürsek, ait olmadığı bir yere koysak hayat nasıl değişir diye düşündüm. Ve böyle hüzünlü bir komedi ortaya çıktı" şeklinde konuşarak, "Merdiven bizim hayatımızdaki yetersizlikleri kapatır. Biz boyumuz yetmediği zaman merdivene çıkarız. Bu merdivenide Fazlı'nın tüm yetersizlikleri kapatan bir unsuru olarak kullandık. Dağılacak bir aileyi kurtarmaya çalışan iyi niyetli sevgi dolu bir babayı canlandırdık. Ve o  Fazlı merdivenle devleşti" dedi. 


"Başrol Merdiven arabaydı"

Esra Dermancıoğlu "Süheyla herşeyden önce mahalleli bir kadın. Hayatından memnun olmayan biri. Çok hırslı değil ve çok şey istiyor"   şeklinde açıklayan Esra Dermancıoğlu, "Seneryoyu okuduğumda karakterin özellikleri hoşuma gitti oynarken de ayrı bir keyfi vardı. Merdiven Baba'da önemli olan tekşey, arabalı merdiven.  Başrol o arabaydı, bizlerde oyuncu olarak bu araba'ya hizmet ettik. Yani onun hikayesine destek verdik" ifadelerini açıkladı. 

"Her baba merdivensiz kahraman"

"Hasan Tolga Pulat bu filmin yönetmeni'ydi ve kendisi'nin bakış açısı ve aldığı açı detayları ile film daha da bir güzelleşti. Hayatımda böyle bir güzel film seyretmedim" diyen filmin başrol oyuncusu Fazlı karakterini oynayan meşhur Merdiven Baba Hacı Ali Konuk, "Aslında her baba bir merdivensiz kahraman. Ben Fazlıyı oynayarak  bunu daha çok farkettim. Bu filmde en önemli olan bir ailenin mutluluğu ve film de mutlu sonla bitiyor" cümlelerini kullandı.

İstanbul  ve Dil ovası Hereke Tavşancıl arasında çekilen Merdiven Baba filmi, aracın trafiğe çıkması yasak olduğu için kamyonlarla taşınarak çekildi. 14 Ağustos'da sinema severlere yılın en ilginç fiilmi olarak vizyona girecek olan film zor beğenenlerin çok beğeneceği bir film olarak gösteriliyor. 

Peki film?

Fazlı adında bir aile babasının eşini ve çocuklarını geri kazanmak için verdiği mücadeleyi anlatan filmde; havaalanında temizlik görevlisi olarak çalışan Fazlı, iki çocuk babası, gururlu ve onurlu bir  yaşam sürüyor. Kimsenin eline muhtaç olmadan ailesini geçindirir ve onları mutlu edebilmek için var gücüye çalışan Fazlı, bir türlü karısını mutlu etmeyi başaramaz. Eşinin isteği üzerine bir araba almak için çareler düşünürken, karşısına havaalanında terk edilmiş halde duran merdivenli bir araba çıkar. Aldığı merdiven araba sayesinde hem tanıdıklarının hemde ailesinin kahramanı olur. 


Haber: Elif Günay