ŞENGÜL PEHLİVAN

Büyükçekmece Belediyesi Değirmen Park Sanat Merkezi’nde bir yıl boyunca gitar çalmanın inceliklerini öğrenen öğrenciler geliştirdikleri becerilerini Büyükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği  uluslar arası Kültür ve Sanat Festivalinde sahne alarak sergileme fırsatı buluyorlar. Eğitmenliğini Ayşe Polat’ın yaptığı gitar kursunda 40 öğrenci eğitim görüyor.

Gitar öğretmeninden Akgün’e teşekkür

2005 yılından bu yana Büyükçekmece’li yüzlerce genç’e gitar çalmayı öğreten Ayşe Polat, bu olanağı tanıyan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ederek şunları söyledi:  ’’Çocuklara özel ders niteliğinde eğitim programlarımız devam etmektedir. Farklı yaş gruplarına özel eğitim programları uygulamaktadır'' dedi.

Çocukların gelişimi için müziğin ne kadar faydalı olduğu konusunda da görüşlerini açıklayan Polat: ''Müzik eğitiminin çocuklar üstündeki başlıca etkileri Çocukların sosyalleşmesi ve özgüvenlerinin artması, el göz koordinasyonunun gelişmesinde artış gözlenmesi, zeka gelişimi üzerinde belirgin artış ve okul başarısını olumlu yönde etkilemesidir. Çocuklar için uygun olan ek kurslardan birisi de gitar kursudur. Gitar dersleri belli yaş grubu öğrencilerimize verilebilir. Anne babaların, çocuğun ilgi duymadığı bir çalgı aleti öğrenmesi için zorlamaları yanlış bir tutumdur. Onun için velilerimizin Gitar kursunun ilgi gördüğünü kursumuzu ziyaret etmeden karar vermemesini tavsiye ediyoruz” dedi.