İSTANBUL

Kadıköy Bahariye Caddesi'nde oturma eylemi yaptıktan sonra polis ekiplerine taş ve havai fişek atan gruba müdahale edildi. Gruptan 6 kişi gözaltına alındı. 

Soma'daki maden faciasını bahane ederek, Altıyol Boğa Meydanı'nda toplanan bir grup, bir süre slogan attı. Daha sonra Bahariye Caddesi'ne geçen gruptakiler, nostaljik tramvay yolunda mum yakarak, baretli oturma eylemi yaptı. Ardından Boğa Meydanı'na yürümek isteyen göstericiler, polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarılara taş ve havai fişek atarak karşılık verdi.

Polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği grubu dağıttı. Göstericiler, Bahariye Caddesi'nin ara sokaklarına kaçtı. Bu caddeden Moda yönüne doğru ara sokaklarda süren kovalamacada 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Beyoğlu'nda oturma eylemi 
Bu arada, sosyal medyadan örgütlenen bir grup, Soma'daki maden faciasını protesto etmek için Beyoğlu'nda oturma eylemi yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan gruptakiler, faciada ölenlerin anısına temsili olarak kefene sarılı ve baş ucunda baret bulunan tabutla oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Yüzlerini kömürle siyaha boyayan eylemciler, slogan atarak, Soma'daki maden faciasında ölenlerin anısına mum yaktı.

 Üniversite öğrencilerinin eylemi
Öte yandan, İTÜ öğrencisi bir grup, Soma'daki maden faciasını protesto etmek amacıyla akşam saatlerinde üniversitenin Ayazağa Kampüsü'ndeki Maden Fakültesi'ne geldi. Fakülte binasına giren öğrenciler, kapının önüne sandalye ve koltuklarla barikat kurarak, giriş-çıkışı engelledi. 

Durumun bildirilmesi üzerine polis ekipleri fakülte önüne geldi. Öğrenciler, üniversite yöneticileriyle görüştükten sonra yaklaşık iki saat sürdürdükleri eylemi sona erdirdi.