İSTANBUL

Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak üzere bir araya geldikleri öne sürülen, iş adamlarının da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün, aralarında iş adamlarının da olduğu bir grubun Bakırköy'deki bir adreste, Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı ihbarını aldı.

Söz konusu adrese giden ekipler, toplantı halinde bulunan, aralarında bir iş adamı derneği üyelerinin de yer aldığı 19 kişiyi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine gözaltına aldı. 

Polis ekiplerinin toplantı yapılan adres ve dernek binasında yaptığı aramada çok sayıda belge, doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Ayrıca, "himmet" adı atında çok sayıda iş adamından toplandığı değerlendirilen 400 bin lira, 50 bin dolar ve 600 bin lira değerindeki çek ve senede el konuldu.

Toplantı öncesi cep telefonlarını başka bir odaya bıraktıkları tespit edilen şüphelilerin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.