İSTANBUL- Fuaye alanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan filmin oyuncuları (Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Ümmü Putgül ve Greta Fusco), "Hepimiz için çok güzel bir film oldu. Çok çalıştık ve eğlendik. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dediler.

"Cem Yılmaz olduğumu anlamadılar"

7'den 70'e kadar ilgi çekecek bir film ile karşınıza geldik.Yüksel Aksu'ya çok teşekkür ederiz, onunla çalışmak çok güzeldi" diyen ünlü komedyen Cem Yılmaz "Filmin tamamında zorlandım, ben o şiveyi konuşamayacak kadar iyi Türkçe konuşuyorum. Fakat Muğla halkı inanılmaz iyi yürekli insanlar. Kimse beni bu konuda boş bırakmadı, herkesten birşey öğrendim. rolümdeki Kemal karakteri o kadar çok halktan biriydi ki çoğu kişi Cem Yılmaz olduğumu anlamadı. Rahat rahat gezdim, çok güzeldi. Orada en çok Yılmaz Erdoğan'ı tanıyorlar" dedi. 

 "İftarlık Gazoz: Tuba yapmayız"

Muğla'da yapılan çekimlerde herkesi güldüren Cem Yılmaz, "Zaman zaman şikayet ettiğimiz oldu, bunları latife etmiş olduk. Zaten kalabalık bir ekip olduğumuz için kamp gibi oldu" dedi. "İftarlık Gazoz" adını taşıyan filmde gazoz ile özdeşleşmiş olan Nuri Alço'yu soran muhabirlere yanıt veren Yılmaz, "Filmimiz Nuri Alço ile alakası yok, biz gazozu iftardan sonra içiyoruz" diyerek esprisi ile herkesi güldürdü. Filmin devamının gelip gelmeyeceği merak konusu olurkeni bu duruma Cem Yılmaz açıklık getirdi. Komedyen, "Devam filmi olmaz, "İftarlık Gazoz: Tuba" yapacak halimiz yok" diyerek Vizontele: Tuba filmine espirili bir şekilde gönderme yaptı. 

"Bana hep yardımcı oldular"

Filmin başrölü olan küçük oyuncu Berak Efe Parlar, "Cem ağabey benim için gerçek bir usta oldu. Her konuda bana yardımcı oldu, onunla birlikte oynadığım için çok mutlu ve şanslıyım. Filmin kamera arkasında sürekli şakalaşırdık. Çok eğlenceli zamanlar geçirdim. Herkese teşekkür ederim" dedi. 

"Filmin sonu hüzünlü"

Filmin çok iyi bir konusu olduğunu belirten yönetmen Yüksel Aksu, "Zevkli bir iş oldu, Cem'le film çekmek çok güzeldi. Dram rolünde ancak, Cem her rolün üstesinden gelir. Çok başarılı bir oyuncu.Bizde ekibin çenesi düşük olduğu için, bazı sahneler çok uzadı. Bildiğiniz gibi ege şivesi de çok renkli bu sebeple çok keyifli anlar yaşandı. Ayrıca Cem'i yöre halkından kimse tanımadı, oda kamyoncu Ali Rıza gibi gezdi" diyerek, "Fakat film 70'lerden 80'lere geçiş döneminde olduğu için sonu hüzünlü bitiyor. O dönemler hepimizin bildiği gibi kabul yılları, biz bu ülkenin çocuklarıyız. İstemediklerimiz olabilir, ben sadece yazdım ve bundan sonra film konuşşun" dedi. 

"Merak ediyordum"

"Mayıs Kraliçesi" adlı dizide rol alan Hatice Aslan, gala gecesine yalnız katıldı. "Çok merak ettiğim bir filmdi ben de buradayım" diyerek. Rol aldığı dizinin erken final yapacağı konuşulan başarılı oyuncu, "Şuan için durumu belli değil, elimize final niteliğinde bir senaryo geldi" diyerek senaryo yazarlarının azlığına dikkat çekti. 

"Asosyallikten çıktık"

Anne-kız Leman ve Şevval Sam ikilisi, galaya birlikte katıldı. Uzun süredir yan yana görüntüleneyem ikili, "Cem Yılmaz'ın filmini seyretmeye geldik" dedi. Organizasyonlara pek katılmadıklarını belirten Şevval Sam, "İkimizde asosyal insanlarız, aktivite olsun diye geldik" dedi.

Kimler vardı?

Düzenlenen galaya Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Osman Sınav, Azra Akın, İlyas İlbey- Yasemin Yalçın çifti, Zafer Algöz, Ozan Güven, Mert Fırat, Hatice Aslan, Filiz Ahmet, Ömer Faruk Sorak, Abdullah Oğuz, Esra İnal, Mahir İpek, Kaan Çakır, Mustafa Alabora, Çetin Altay, Bahtiyar Engin, Yosi Mizrahi, Ayşe Özyılmazer, İskender Pala, Kerimcan Kamal, Jeffi ve Yasemin Kamhi, Nazlı Ilıcak, Erdil Yaşaroğlu-Begüm Kütük, Hande Erçel, Şevval Sam-Leman Sam, Nejat Yavaşoğulları, Yonca Evcimik Ahmet Nazif Zorlu, Mehmet Sezgin, Gonca Vuslateri, GS Kulübü Eski Başkanı Duygun Yarsuvat, Jeffi Medina gibi isimler katıldı.

Film gösterimi ardından Yönetmen Yüksel Aksu ve Cem Yılmaz dahil oyuncuların sahneye çıkmasıyla birlikte tüm salon gözyaşları içinde ekibi dakikalarca ayakta alkışladı, filmle ilgili düşüncelerini paylaştı. Çıkıştaki ortak düşünce ise; bu kadar duygusal bir filmin bu kadar çok güldürüp aynı zamanda insanın içine işleyen etkileyici hikayesiyle bir de bu kadar çok gözyaşı döktürmesini çok özel bulduklarını söylediler. Muzaffer Yıldırım, Elif Dağdeviren ve Yüksel Aksu'nun ortak yapımcılığında çekilen "İftarlık Gazoz" filmi dün tüm sinemalarda vizyona girdi.



Haber: Elif Günay