İSTANBUL

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1'inci Dönem Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın 42. gününde bulunulduğunu belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin merkezine doğru ilerlediğini ifade eden Canikli, şöyle devam etti:

"615 kilometrekare alanda 95 meskun mahal ve 28 kritik noktanın hakimiyeti sağlanmıştır. Bu harekat kapsamında maalesef 41 Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO’dan olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır. Bütün şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Harekatın başladığı günden bugüne kadar 2295 terörist bölgeden temizlenmiş ve etkisiz hale getirilmiştir. Terör ve teröristle mücadelede ateşkes olmaz. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadeleye devam eder. Bu harekat görev tamamlanana kadar devam edecektir."

Sosyal medya uyarısı

Canikli, özellikle sosyal medyada harekatı itibarsızlaştırmaya yönelik birçok operasyon yapılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, alınan tedbirlerle bu yalan bilgilerin kısa sürede ortaya çıkarılıp deşifre edilerek bütün dünyaya duyurulduğunu ifade etti. 

Yapılan yalan paylaşımlara asla itibar edilmemesini isteyen Canikli, "Bu operasyon ve diğer bütün operasyonlar sırasında tüm milletler ve tarih şahittir ki binlerce yıllık maziye sahip şanlı ordumuz asla ve asla hiçbir masuma ve mazluma elini sürmemiştir. Bu nedenle özellikle sosyal medya platformlarındaki bu haberlere, asılsız ve gerçek dışı fotoğraflara asla itibar etmemeliyiz. Bu alçaklara, terör sevicilerine, kaostan beslenenlere asla prim vermemeliyiz. Sosyal medyada olanlara asla prim vermemeliyiz." değerlendirmesini yaptı.

Operasyonda kullanılan mühimmata da değinen Canikli, "Zeytin Dalı Harekatı'nın kara harekatı kısmında sarf edilen mühimmatın yüzde 91’i yerli ve milli mühimmattır. Bu mühimmatın da 97'sini milli imkanlarla üretme imkan ve kapasitesine sahibiz. Aynı şekilde hava harekatında kullanılan mühimmatın yüzde 98'ini kendi imkanlarımızla üretebiliyoruz." dedi.