ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de Esed ve Baas rejiminin katliamlarına, 12 Temmuz perşembe gecesi Hama Tremse'de yaşanan vahşetle bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Hama'nın 25 kilometre kuzeybatısındaki Tremse kasabasında aralarında kadın ve çocukların da olduğu sivillerin hunharca katledildiğini ifade eden Çelik, Suriye Ulusal Konseyi'nin son açıklamasına göre katliamda 305 sivilin öldüğünü vurguladı. 
Suriye rejiminin en ölümcül kimyasal silahlarını Hama yakınlarına getirdiği haberlerinin duyulduğunu hatırlatan Çelik, Baas rejiminin Halepçe'den daha büyük bir katliam hazırlığı içinde olduğunun duyulduğunu belirtti. 
Bosna'daki Srebrenitsa Soykırımı'nın 17. yılında, Bosna Hersek'te katledilen masum ve mazlumları andıklarını ifade eden Çelik, bugün de benzer bir tarihe tanıklık ettiklerini dile getirdi. Çelik, şunları kaydetti. 
''Eğer uluslararası, toplum bu konuda sorumlu davranmazsa yıllar sonra Suriye'deki soykırımlar için anma törenleri yapmak durumunda kalabiliriz. Türkiye, sürecin başından beri, Suriye konusuna yüksek ahlaki ve siyasi sorumlulukla yaklaşmıştır. AK Parti olarak, kardeş Suriye halkının refah ve huzurunu herkesten çok temenni etmekte ve bu yönde üzerimize düşen her şeyi yerine getirmekteyiz. Dünya üzerindeki bütün siyasi partileri Esed rejimine karşı tavır almaya davet ediyoruz. Dünyanın tüm siyasi partileri, Esed rejimine güçlü bir mesaj vermelidirler. Bir kez daha Esed rejiminin katliamlarını kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, Suriye halkına sabırlar diliyoruz.''