İSTANBUL - Bağış, ''7. Uluslararası Otobüs Konferansı''nda yaptığı konuşmada, İstanbul'dan başka dünyanın hiçbir yerinde toplu taşımacılıkta bir kıtadan başka bir kıtaya şehir içi ulaşım imkanı yaşanmadığını söyledi.

Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecine vurgu yaparak, ''Demokrasimiz AB reformları sayesinde güçlenmiş ve Türkiye'yi örnek ülke haline getirmiştir. Bizi engelleyebileceğini zanneden Avrupa'daki bazı çarpık zihniyetlere de İstanbul'un o hoşgörüsüyle sadece gülüp geçiyoruz'' ifadelerini kullandı.
Bağış, merhum cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın, AB yolu için ''uzun ince bir yol'' dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
''Uzun ve ince yol, sabır, azim ve kararlılık gerektirir. O da hamdolsun bizde var. Sabırla, azimle, kararlılıkla Türkiye'yi hak ettiği noktaya taşıyacağız. Biz bu azim ve kararlılıkla sürdürürken çabalarımızı, AB otobüsü uyarı vermekte. AB, sorunlar yaşamakta. Ancak Türkiye modern, çağdaş otobüslerle yoluna devam ediyor. AB, bu yolculukta geride kalmak istemiyorsa Türkiye'nin otobüs filosunu kendi filosuna katmak zorundadır. Türkiye Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı sorun ve komplikasyonların çözümünde anahtar bir ülkedir. AB zamanında yanlış filoları kendi filosuna katmış olsa bile o hatayı düzeltebilecek potansiyel Türkiye'de mevcuttur. Türkiye, AB otobüsünde kesinlikle ayakta giden yolcu olmayacaktır. Türkiye diğer bütün ülkeler gibi tam üyelik konusunda kararlıdır. Başka hiçbir alternatifi de kabul etmemiştir, hiçbir zaman da etmeyecektir. Ancak bu kararlılığımızı sürdürürken istediğimiz noktada da 'müsait olan yerde inelim' diyecek kadar da öz güvene sahibiz.''