İSTANBUL

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bakanlığın Ortaköy'deki Ofisi'nde İznik Vakıf Çinileri Başkanı Işıl Akbaygil'i kabul etti.
Bağış, artan terör olaylarına ilişkin bir soru üzerine, ''Terörle mücadelede bizim en önemli kozumuz, birlik ve beraberliğimiz'' dedi.
Bağış, ''BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna karşılık, şunları söyledi:
''Gaziantep'te yaşanan acıda da terör saldırılarının artmasında da maalesef bu terör örgütüyle kucaklaşanların sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklarının bilincinde olmaları gerekir. Son birkaç hafta içinde ülkemizde yaşanan olayları serinkanlılıkla oturup tartışmamız, değerlendirmemiz gerekir. Ondan sonra alınacak kararları da hep birlikte almamız gerekir. Bu ülkede kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan, aslında birliğimizi hedefleyen zihniyete prim vermeden cesur, kararlı ve demokratik adımları atmamız gerekir.''

Türkiye'nin AB'ye güveni
Bakan Bağış, yapılan bir araştırmaya Türkiye'nin AB'ye olan güveninin ve AB'ye girme isteğinin azaldığının belirtilmesi üzerine, şunları kaydetti:
''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının AB'ye olan güveninin azaldığı bizim yaptığımız anketlerde de ortaya çıkıyor. Şu bir gerçek ki bu bizim kredibilitemizle alakalı değil, AB'nin kredibilitesiyle alakalı bir sorun. Böyle giderse birkaç yıl sonra Brüksel'deki en büyük soru, 'Türkiye'yi kim kaybetti?' sorusu olacaktır. Umut ediyorum ki bu son anketler, Avrupalılar'ın içine düştükleri hatadan dönmeleri için vesile olur.''