ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, seçilen Yargıtay ve Danıştay üyelerinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundaki mazbata töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırılmasının ardından tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumuna ilişkin bir soru üzerine Ergin, ceza infaz kurumlarında açlık grevi eyleminde bulunanların önceki akşam başlayan ve dün sonlanan bir süreçte eylemlerini bitirdiklerini söyledi.

Açlık grevlerinin sonuçlanmış olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Bakan Ergin, ''Demokratik katılım yolları, demokratik çözüm kanalları ve siyaset kanallarının açık olduğu bir yerde bu tip eylemlerin savunulması mümkün değil'' ifadelerini kullandı.

''Öcalan ile görüşme''

Açlık grevlerinin sona erdirilmesi sürecinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşüldüğü iddialarına ilişkin olarak da Bakan Ergin, ''Devletin istihbarat birimleri, güvenlik güçlerimizin ve terörle mücadelede sürdürülen politikaların gereği, ihtiyaç duyulduğu zaman ve zeminde bu görüşmeler yapılır demiştik geçmişte. İhtiyaç duyulan zeminde bunlar yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. Bu anlamda yeni bir durum değildir'' dedi.

Bakan Ergin, ''Silivri'dekiler hangi şartlardan istifade ediyorsa Ankara Sincan F tipindekiler hangi şartlardan yararlanıyorlarsa İmralı'da da aynı rejim geçerli'' şeklinde konuştu.