İSTANBUL - Üniversitenin yazılı açıklamasına göre, Topkapı'da 10 bin metrekarelik alana kurulan Nişantaşı Üniversitesi, 2012-2013 eğitim yılına 3 fakülte ve 10 bölümle başlayacak.

Farklı sektörlerde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda tespit edilen kalifiye eleman açıklarına paralel olarak açılması kararlaştırılan bölümler ''İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'', ''Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'' ile ''Sanat ve Tasarım Fakültesi'', üniversitenin lokomotifi olacak.
Üniversitenin ''iddialı'' bölümleri arasında, ''Uluslararası Ticaret ve Lojistik'', ''Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği'', ''Moda Tasarımı'', ''Çocuk Gelişimi'' ve ''Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik'' yer alıyor.
İlk yıl İngilizce hazırlık sınıfını okuyacak öğrenciler, ikinci yıldan itibaren kendi tercih ettikleri 4 yıllık bölümlerde okuyabilecek. Son yıl olan 6'ncı yılda başarı puanı belli bir ortalamanın üzerinde olan öğrenciler, ücretsiz olarak tezsiz yüksek lisans yapabilecek.
Nişantaşı
Üniversitesi, öğrencilerine yüzde 25'ten yüzde 100'e kadar burs olanağı sunarken, kardeşlere yüzde 5, şehit çocuklarına tam burslu, ilk 100-1000-5 bin -10 bin derecesine giren öğrencilere derecelerine göre burslar sağlanıyor. 
Üniversitede yarım gün teorik, yarım gün pratik eğitim uygulanacak. İkinci bir sınava gerek kalmadan yüksek lisans yapma olanağına da sahip olacak öğrenciler, hem okuyup hem çalışabilecekleri bir sistemle mezun olacak. 
Mezuniyet sonrasında işe giren öğrencilerinin, işsiz kalması durumunda insan kaynakları atölyesi ile destek olan üniversite ayda 1.000 lira
işsizlik maaşı ile öğrencilerin azami ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlayacak.