İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen '' Türk Kızılayı Bağışçıları Madalya Töreni''nde yaptığı konuşmada, geçen on yılın ilk yıllarına bakıldığında Türkiye'de yaşanan sosyoekonomik sorunlardan dolayı bütün kurumların yara aldığını anımsatarak, ''2000-2001 krizi herkesin moralini bozmuş ve geleceğe yönelik insanımızın da kurumlarımızın da ümitlerini yok etmiştir. Böyle bir ortamda AK Parti olarak göreve başladığımızda ülkemizin gelecek yıllara büyük hedefler koymasını, milletimize çok daha aydınlık bir gelecek vaadimizin gereği olarak kaybolan heyecanımızı tekrardan oluşturduk'' diye konuştu.

Bunu, güven ve istikrarla sağladıklarını anlatan Yıldırım, ''Geçen 10 yılda milli gelirde, ihracatta ve bölünmüş yollarda 3 kat; havacılıkta 5 kat artış oldu. Türkiye, iletişimde Afrika seviyesinden Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasında ön sıralarda yer almayı başardı. Yüksek hızlı tren özlemiyle yıllardır yanıp tutuşan Türkiye'nin dünyada 8., Avrupa'da 6. yüksek hızlı tren işleten ülke haline gelmesi sağlandı'' şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı'nın da, o günlerde yönetim zafiyeti nedeniyle, iç çekişmelerden dolayı itibarını neredeyse bitirme noktasına geldiğini dile getiren Yıldırım, ''Başbakanımız bu kuruluşu, Türk insanın, Türk milletinin inancının, yardımseverliğinin, dardakine, zordakine kol kanat germenin bayrağını taşıyacak bir kuruluş haline getirmek için ne lazımsa onu yaptı.Türk Kızılayı yönetim çekişmesinden, menfaat kavgasından, siyasi malzeme olmaktan çıkarıldı ve bugün 60 ülkede yardım ve kurtarma operasyonlarını yapan, selden, depremlerden, yokluktan yoksulluktan ızdırap çeken toplumların imdadına yetişir bir kuruluş haline geldi''  diye konuştu.

Ödüller

Törende Bakan Yıldırım ve AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya'ya, Kızılay'a desteklerinden dolayı altın madalya verildi.

Kızılay kampanyaları ve diğer çalışmaları için bağışta bulunan 99 kuruluş ve firmanın temsilcilerinen ödüllendirildiği gecede, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, Deniz Feneri Derneği, TASEV Endüstri Meslek Lisesi, TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği, Türk Ekonomi Bankası, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, Arçelik, Beşiktaş Futbol Takımı, Darüsselam Vakfı, Soyak Yapı, Pepsi Cola, Türk Hizmet ve Eğitim Vakfı, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin de aralarında bulunduğu kuruluşlar ödüle layık görüldü.