İZMİR - Dünyanın en tecrübeli hava kuvvetleri arasında gösterilen Türk Hava Kuvvetleri, 104 yıllık tecrübesi ve yüksek teknolojik imkanlarını dost ve müttefik ülkelere açtı. 

Türk Hava Kuvvetlerinin "pilot yuvası" olan 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi'nde, Pakistan ve Güney Kore'den gelen pilot adayları, zorlu eğitim sürecine başladı.

Merkezdeki Simülatör Filo Komutanlığı'nda Havelsan tarafından geliştiren son teknoloji uçuş simülatörlerinde eğitimlerine başlayan pilot adayları, teorik bilgilerini ise Bilgisayar Tabanlı Eğitim Sistemi'yle tamamlıyor.  

Aldıkları eğitime göre "başlangıç uçuş eğitimi"ne iki kişilik SF-260D pervaneli uçaklarla başlayan adaylar, 22 sortilik uçuş tecrübesi edindiği 3 aylık dönemin ardından temel uçuş eğitiminin ilk aşamasına geçiyor. Adaylar bu aşamada KT-1T tipi jet uçaklarla 37 sortilik gerçek uçuş yaparak yeteneklerini geliştiriyor. 

Temel uçuş eğitiminin ardından başlayan tekamül uçuş eğitiminde tercihe göre jet pilotu adayı öğrenciler KT-1T ve T-38M, kargo ve helikopter pilot adayları ise CN-235 ulaştırma uçakları ve Cougar helikopteriyle eğitimlerini sürdürüyor.