Tüketici hakem heyeti şikayet sorgulama ve hakem heyeti bulma ekranını kullanarak ilinizde bulunan tüketici hakem heyetleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Tüketici hakem heyetleri ülkemizde her ilde bulunmak zorundadır. Özellikle son yıllarda bütün iş kollarında tüketici haklarını korumaya yönelik adımların atılması ile birlikte tüketici hakem heyetleri de büyük önem kazanmaya başlamıştır.

Bunun içindir ki tüketici hakem heyetlerine hem büyük roller düşmekte hem de verilen kararlar hakkaniyet açısından son derece önemli bir hal almaktadır. İllerde valiliklerde ilçelerde ise kaymakamlıklarda bulunan bu denetleme ve şikayet alma kurumlarında asıl amaç mağdur olan tüketicilerin bu mağduriyetlerinin giderilmesini sağlamaktır. Eğer sizler de ilinizde veya ilçenizde bulunan tüketici hakem heyeti hakkında detayı bilgiler almak istiyorsanız valiliklere veya kaymakamlıklara gidebilirsiniz.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ SORGULAMA

 

Tüketici hakları dediğimiz gibi son yıllarda çok önemli düzenlemeler ile birlikte gelişmiş ülkelerdeki konuma erişmiştir. Tüketici hakları şikayet sistemi ile çok sayıda kişinin mağduriyetlerinin giderildiği kaçınılmaz bir gerçek olmuştur. Almış olduğunuz bir ürün vaat edilenden farklı bir şey çıktıysa veya bozuk ürün size satıldıysa bu konuda yapılması gereken şet hemen ilinizde veya bulunduğunuz ilçede bulunan tüketici hakem heyetlerine giderek başvuruda bulunmaktır.

Tüketici hakem şikayet sorgulama ekranlarını kullanarak yapmış olduğunuz şikayetler konusunda detaylı bilgiler de elde edebilirsiniz. Tüketicilerin en önemli karar mercii olan bu kurumlara başvurlarınızı muhakkak yapın.

TÜKETİCİ HAKLARI ŞİKAYET SORGULAMA

Kaynak: WWW.SORGULAHESAPLA.COM