HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve iki hafta önce tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama çalışmaları devam ediyor.

Esentepe, Dize, Cumhuriyet, Orman, Yeni, Mezarlık, Eski Kışla, Yeşildere ve Güngör mahallelerindeki operasyonda 200 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, arama sırasında da olası tuzaklara karşı titiz bir çalışma yürütüyor.

Camiler hedef alındı
Destek göremedikleri vatandaşların ev ve iş yerlerine tünel açıp, barikat kuran, bombalı tuzaklar yerleştiren terör örgütü mensuplarının buraları kullanılamaz hale getirdiği belirlendi.

Güvenlik güçleri, 40 gün süren operasyonun ardından etkisiz hale getirilen teröristlere ait yeni delilleri bulmak için geniş güvenlik önlemleri altında gittikleri mahallelerde, terör örgütü mensuplarının ev ve iş yerlerinin yanı sıra ibadethaneleri de hedef aldığını tespit etti.

Yüksekova'daki çatışmalar süresince "silah atölyesi" olarak kullandıkları belirlenen camilerin duvarlarına mazgallar açan terör örgütü mensuplarının, bombalı tuzaklarla camilere büyük zarar verdiği anlaşıldı.

Kullanılamaz hale getirilen camilerde raflardaki Kur'an-ı Kerim'lerin yanı sıra minare, minber, kapı, kolon, kiriş, pencere, duvar, halı, dolap ve diğer tüm malzemelere teröristlerce verilen hasar, görevlilerce kayıt altına alındı.

Yapılan incelemede, bölücü terör örgütü mensuplarının ağır hasar verdikleri camilerin dış duvarlarına da örgütün propagandasını içeren yazılar yazdıkları görüldü.