İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''1. Uluslararası Marmara ve Karadeniz Konferansı''nın açılışının ardından basın mensuplarının 1 Mayıs'a ilişkin sorularını yanıtladı.
İstanbul'da 1 Mayıs'a ilişkin alınan önlemlerle ilgili bir soru üzerine Mutlu, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, işçilerin ve emekçilerin Taksim Meydanı'nda kutlayacağını anımsatarak, kutlama komitesinin İstanbul Valiliği'ne yaptığı müracaat doğrultusunda gerekli izinleri verdiklerini belirtti.

-Çağrıda bulunduk

''Bazı sendikalara ve siyasi partilere çağrınız oldu mu?''  şeklindeki soruya karşılık Mutlu, şunları söyledi:
''Çağrımız oldu, kendileriyle de görüştük. Dedik ki; 'bu hareketler meydandaki işçi kardeşlerimizin hareketi değil. Bir takım marjinal, az sayıda insanın propaganda maiyetindeki hareketlerini sizler de alacağınız tedbirlerle lütfen bize yardımcı olmak noktasında sağlayın.' Onlar da bu yıl, çok haklı olduğumuzu ve bu konudaki hassasiyeti paylaştıklarını, tedbirler çerçevesinde buna özen göstereceklerini ifade ettiler. Zaten aynı kanaatleri paylaşıyoruz. Tertip komitesindeki arkadaşlar, emekçi kardeşlerimizin de bizle aynı hassasiyeti paylaştığını ifade ettiler. Bu nedenle ortak bir bilincin olduğunu biliyoruz.''

-14 bin polis görev yapacak

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında kaç polisin görev yapacağına ilişkin soru üzerine Mutlu, ''Çevre illerden almış olduğumuz takviyemiz var. Toplam 14 bin civarında personelimizle Taksim Meydanı ve yürüme güzergahları üzerinde emniyet tedbirlerimizi aldık. Bunun dışında ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere yedek emniyet güçlerimizi görevlendirdik'' dedi.
Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarını kriz merkezinden sürekli izleyeceğini belirtti.
''Olası bir provokasyon durumunda gelecek yıl 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda olmaması söz konusu olur mu?'' sorusu üzerine Mutlu, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.