DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 2 polis memurunun şehit edildiği, 1 polis memuru ile Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarınca yapılan keşfin ardından bilirkişi raporu hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Raporda, Elçi'nin yaşamını yitirdiği yerde "keşifte bilirkişilik", "muhtemel ateş edilen yerlerin tespiti", "ölümüne sebebiyet veren silahın özellikleri" ve "ölümüne sebebiyet veren silahın atış mesafesinin tespiti" konularında inceleme yapıldığı belirtildi.

Canlandırma yöntemi ile karşılaştırma yapıldı
Olay yeri, bilgi ve belgelerinde ise silahın ateş edildiği sokak arasında canlandırma yöntemi ile karşılaştırma yapıldığı bildirilen raporda, şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerinde Dicle Sokak yönünden ateş eden kişi veya kişilerin bulunması halinde yapılan canlandırma yöntemindeki pozisyon dikkate alınarak yapılan ölçümde maktule isabet eden mermi çekirdeğine uygun atış istikameti ve açısı ortaya çıkabilir. Otopsi bulgularından elde edilen veriler dikkate alındığında, vurulma anındaki refleks ve hareketle maktulün olay yerindeki yatış pozisyonunda yüzüstü yatar vaziyette düşmesinin tıbben ve fiziken mümkündür. Ancak maktulün vurulma anındaki baş ve vücut pozisyonu net olarak bilinmediğinden bu konuda kesin bir yorum yapılamayacağı değerlendirilmiştir."

Elçi'in ölümüne neden olan merminin kısa veya uzun namlulu ateşli bir silah ile atıldığı ve uzak atış mesafesinden yapılmış olduğuna yer verilen raporda, Elçi'nin ölümü üzerinde ateşli silah yaralanması dışında başka bulgunun tarif edilemediği aktarıldı.