ÇANAKKALE - Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın adada Rum azınlık okulunun açılması talebini onaylamasıyla ilgili, ''Herkesin huzur içinde yaşayabildiği bir ortam olan Gökçeada'da Rum vatandaşlarımızı görmek istiyoruz'' dedi.


Atalay, Türkiye'nin korkular üzerinde yönetilmediğini, ''büyük devlet'' olmanın gereğinin de bu olduğunu söyledi. ''Biz insanları yaratandan ötürü sevdiğimiz için dini, ırkı bizi çok ilgilendirmiyor'' diyen Atalay, şunları kaydetti: ''Herkesi insan olarak görüyoruz. İnşallah Rum'lar adaya döner ve köylerine yerleşir. O zaman mutlu ve huzurlu bir Gökçeada'nın yansımasına bağlı olarak daha huzurlu bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkar. Bu anlamda sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı'ya teşekkür ediyoruz. Temennimiz, Rum'ların bir an önce köylerine dönmesidir. Çünkü bir ülke, bütün zenginlikleri bir arada olursa 'büyük ülke' olur. Dolayısıyla benim belediye başkanı olarak son sözüm, herkesin huzur içinde yaşayabildiği bir ortam olan Gökçeada'da, Rum vatandaşlarımızı görmek istiyoruz.''

Gökçeada'da 1951 yılında faaliyete başlayan Rum azınlık okulu, 1964'te kurucu isteği doğrultusunda kapatılmış, başvuru üzerine aynı binada Rum azınlık okulu açılması talebi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.