RİZE

 Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, yerleşim bölgelerinin sit alanı kapsamı dışına alınması için düzenleme yapılmasını isteyen bazı vatandaşlar üzerinde "sit" yazan tabutu dereye attı.

Ardeşen Fırtına Vadisi köprüsünün girişinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, "Vatandaş el ele, yerleşim alanlarımızdan site güle güle" yazılı pankart ve "Çevre bekçi ile değil sevgi ile korunur", "Sit, köyümden git" yazılı dövizler açtı.

Burada grup adına açıklama yapan Nebahat Balcı, yerleşim alanlarındaki sit özelliğinin kendilerini esir aldığını ve yaşamlarını zorlaştırdığını söyledi.

Yerleşim alanlarından sit özelliğinin kaldırılmasını istediklerini ifade eden Balcı, şöyle konuştu:

"Birileri bizim adımıza bir yerlere mesaj veriyor. Bu mesajı verenler, yılın 12 ayında yağmurunda, çamurunda, sevincinde, üzüntüsünde Çamlıhemşin ve doğanın yanında değiller. Buna rağmen sanki bütün vadi adına mesaj vermeye çalıştılar ama halk olarak biz buradayız. Bizler tatil için bu vadiyi kullanmıyor hayatımızın her anını burada geçiriyoruz. Biz, doğanın gerçek sahipleri olarak yaşam alanlarımızı daraltan yerleşim alanlarındaki sit özelliğinin kaldırılmasını istiyoruz."

Grup daha sonra yaklaşık 50 araçlık konvoyla Çamlıhemşin ilçe merkezine geldi. Burada üzerinde "sit" yazan tabutu omuzlara alan grup, ilçede yürüyüş yaptı. 

Daha sonra omuzlarda taşınan tabut, Fırtına Deresi'ne atıldı.