ADANA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı'nda "Eş Başkanın dağda bulunan ağabeyi, bunlara talimat veriyordu. Dağdaki ağabeyi, havalimanını engellemek için saldırırken bu Eş Başkanının en küçük bir kınamasını, karşı çıkmasını, 'Ağabey ayıp ediyorsun' dediğini duyan var mı? Diyemez çünkü bu partiyi onlar değil, dağ yönetiyor" dedi.

Erdoğan, "Niye Pensilvanya'ya, Amerika'ya kaçtın da Mekke'ye Medine'ye gitmedin? Oraya gitseydin. Ne işin var orada? Şimdi arkadan küçük imamlar da kaçıyor. Onlar da başladılar kaçmaya. İmam mihrabı terk eder mi? Bunlar terk eder. Şu anda panikteler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Neden? Bu milleti bölenlerle bu ümmeti bölenlerle mücadelemiz çok ağır olacak. Bu ülkede başörtülü kızlarımızın başörtüleri için 'Füruattandır' diyenlerle mücadelemiz ağır olacak" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar, imam hatipleri kapatmayı vadediyorlar, din derslerini kaldırmayı vadediyorlar. İşte Van'da gördük, musluklardan kan akıtmakla tehdit ediyorlar. Ey, aydın geçinenler, siz bunlarla beraber mi hareket ediyorsunuz? Bu ne menem iştir? Milleti, partileri barajı geçemezse kaos çıkarmakla tehdit ediyorlar. Hadi oradan. Hangi kaosu çıkarmaya gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya. Bilesiniz ki bunun bedelini ağır ödersiniz. Siz, bu ülkeyi, bu ülkenin güvenlik güçlerini ne zannediyorsunuz?"