ANKARA - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yardımeli, Deniz Feneri, Kimse Yok Mu, Cansuyu ve İHH yardım derneklerinin temsilcilerinin de katılımıyla Memur-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Suriye'deki yaşanan açılığa dikkati çeken Gündoğdu, Suriye'ye yardım için açılan hesapların bilgilerinin yer aldığını söyledi.

Gündoğdu, ''130 bin liralık bir yardımla kampanyayı başlatıyoruz. Üyelerimizi yardım seferberliği yapmaya çağırıyorum. Şimdi yeniden empati yapma zamanı'' diye konuştu.

Uluslararası işçi örgütlerine çağrı

Hak-İş Genel Başkanı Arslan da ''Bugün yanı başımızda, komşumuzda yanan ateşi söndürmek için bize büyük görevler düşüyor'' diyerek, Türkiye'de 120 bini sığınmacı olmak üzere 175 bini aşkın Suriyeli bulunduğuna işaret etti. Sınırın öbür tarafında büyük katliam yaşandığını, savunmasız sivil insanların katledildiğini anlatan Arslan, Suriyelilere insani yardımların ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Arslan, ''Hak-İş olarak bizler, mütevazi imkanlarımızla 100 bin liralık bir katkıyla kampanyaya destek olmaya karar verdik. Bütün örgütümüzü bu konuda yine harekete geçirecek girişimleri başlattık. İnşallah örgütümüzün çabaları ile bu katkıyı artıracağız'' dedi.