VHA/KEMAL SALLI - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı (TKÜUGD) Güngör Yavuzaslan, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi’nde katıldı.
TKÜUGD Güngör Yavuzaslan, TASAM’ın 5-6 Kasım 2015 tarihlerinde  İstanbul’da düzenlenen Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler’ temalı ’Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu’ uluslararası kongresinde derneğin  Türk Dünyası’na yönelik çalışmalarını anlattı.
Yavuzaslan,  kongrede Türk dünyasında ilişkilerin geliştirilmesinde ve yeni kültürel değerlerin inşasında medyanın rolü, profesyonel gazetecilik ve örgütler örneği olarak Türkçe Konuşan Uluslararası Gazeteciler Derneği’nin gerçekleştirdiği kongre, çalıştay ve raporların yanı sıra İsmail Bey Gaspıralı üzerine yaptıkları çalışmaları anlattı.Yavuzaslan İsmail Bey Gaspıralı’’Dilde, Fikirde, İşte Birlik’’şiarının Medeniyet İnşasında referans alınması gerektiğini açıkladı.

Güngör Yavuzaslan uluslararası kongrede Türk Dünyası medyasında ortak bir dil olarak Türkçenin önemine dikkat çekerek faaliyet gösterdikleri alanlardaki yayınlarını anlattı.Kerkük’ün Sesi Gazetesi başta olmak üzere Türkhaber.com.tc haber sitesi ile Doç.Dr Leyla Budak ile birlikte hazırladıkları Türk Dünyasında İlişkilerin Geliştirilmesinde Ve Yeni Kültürel Değerlerin İnşasında Medyanın Rolü:Profesyonel Gazetecilik Örgütleri Perspektifinden“Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği” Örneği adlı çalışmayı katılımcılar ile paylaştı. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı (TKÜUGD) Güngör Yavuzaslan kongrede başta TASAM başkanı Süleyman Şensoy olmak üzere TBMM ( E ) Başkanı Bülent Arınç, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve T.C. Başbakanlık Baş Müşaviri ve Medeniyetler İttifakı Ulusal Eş Güdüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ile bir araya geldi.