ANTALYA

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Kaya Belek Otel yanında 2 bin metrekaresi kapalı, 4 bin metrekare alandaki "G20 Home Kültür Alanı" oluşturuldu.

Emine Erdoğan'a alana gelirken kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti ve çeşitli ülke liderlerinin eşleri de eşlik etti.

Türk kahvesi stantında Emine Erdoğan ve beraberindekilere önce Türk kahvesinin pişirilme şekli anlatıldı, ardından kum ocağında pişirilen Türk kahvesi ikram edildi.

Öte yandan Mehriban Aliyeva, Türk kahvesini çok beğendiğini söyleyerek, kahvenin pişirilme yöntemi hakkında görevlilerden ayrıca bilgi aldı.

Daha sonra Emine Erdoğan ve beraberindekiler, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan mantının yapıldığı stanta geçti. Burada mantının nasıl yapıldığı, pişirilme şekli ve sunumuyla ilgili bilgi alan heyete, mantı ikram edildi. Bu sırada IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti, mantının pişirilişi hakkında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva'ya soru sorduğu, Aliyeva'nın ise soru üzerine kendisine anlattığı görüldü.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya'ya gelen liderlerin eşleriyle Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdi.

Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile Serik ilçesindeki Roma döneminden günümüze sahnesi ile ulaşabilen ender tiyatrolar arasında bulunan Aspendos'a geldi.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın eşi Lulu Gurria gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin OECD için görev yaptığını belirterek, "Onlar burada dünya liderleriyle beraber çok önemli konuları tartışırken, dünyanın geleceğiyle ilgili konuları tartışırken, bizler de burada eşleri olarak güzel ortamdan faydalanıyoruz. Çok güzel yerler gördük, ipeğin nasıl dokunduğunu, gümüş işçiliğinin nasıl yapıldığını gördük. Çok güzel şeyler gördükten, çok güzel şeyler yedikten sonra buraya geldik. İnanılmaz bir deneyim oldu" dedi.

"Çok başarılı bir organizasyon"

Emine Erdoğan da G20 Zirvesi'nin dünya için çok önemli bir toplantı olduğuna işaret etti. G20'nin ekonomik bir birlik olduğuna değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ama Fransa'daki olaylardan sonra inşallah, dünya barışı için de çok önemli gelişmeye vesile olmasını diliyorum. Beylerimiz bunları konuşurken lider eşleri olarak biraz kültürümüzü, sanatımızı, Antalya'mızı tanıtmak istedim. Aramızda evet bir beyefendi var, akşamdan beri. Kendisini kutluyorum, uyum sağladı bize. Eşlerle konuşuyoruz, tabii bizim eşler olsa asla katılmazlar. Dün kendisini cesaretinden dolayı kutladım. Çok rahat, harika bir insan. İnşallah beğendiler. Tekrar Türkiye'ye gelmeleri için kendilerine teklifte bulundum, tatil için gelecekler. İnşallah memnun kalırlar."

Erdoğan, programın yorucu olup olmadığının sorulması üzerine de "Biraz gribal durumum var. Ondan sesim biraz da kötü, alışığız bu yorgunluğa, önemli bir organizasyon. Çok başarılı bir organizasyon gerçekten. Tebrik ediyorum herkesi" diye konuştu.